mila23 Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Mam wielka prozbe, potrzebuje pomocy kogos kto ma jakis znajomych pracujacych w szpitalu w katowicach na kardiologi..lezy tam moj znajomy jest po operacji serca i lezy w spiaczce przez telefon nikt nie chce udzielic mi zadnych informaci, osobiscie do szpitala nie moge pojechac bo mieszkam na drugim koncu polski i aktualnie nie mam jak jechac...pomozcie prosze Cytuj Odnośnik do komentarza
kardiolog Marek Kośmicki Opublikowano 5 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2014 Witam, Obecnie istnieje szereg ograniczeń w udzielaniu informacji o chorych, szczególnie jeżeli sytuacja jest poważna. Z reguły nie udziela się takich informacji przez telefon, ponieważ nie wiadomo, z kim się rozmawia. Prawdopodobnie najbliższa rodzina jest upoważniona do rozmawiania z lekarzami na temat stanu zdrowia chorego. To właśnie z nimi można na ten temat rozmawiać, jeżeli uznają, że można takich informacji udzielić. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi