Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Kłucie w klatce piersiowej podczas kaszlu

Gość Dawid85

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam na imie Dawid i mam 27 lat. Odrazu mowie ze nie pale, lubie troche sportu chociaz czasem malo mam na to czasu, z waga jest ok. Ogolnie staram sie prowadzic zdrowy tryb zycia. Z tym ze pracuje w nocy juz od 5 lat, na poczatku praca fizyczna obecnie mam inna posade wiec siedze za biurkiem wiekszosc czasu. Problem jest w tym ze zaczelo sie jakis ponad rok temu kiedy to odczulem klucie w klatce piersiowej w okolicach mostka. Mialem zupelny paraliz tzn nie moglem nawet spodni zalozyc, glownie byl to bol przy schylaniu. Lecz po jakims krotkim czasie uslyszalem jakby klikniecie(?) wlasnie w okolicy mostka. Taki sam dzwiek i odczucie jak strzelanie kostkami w dloniach itp i odczulem jakby cos mi sie tam nastawilo ( glupie to bo przeciez nie ma tam zadnych stawow ) ale odczulem wielka ulge. Bol wciaz byl, ale mniejszy wiec moglem sie ruszac. I tak wlasnie sie to zaczelo, od tamtego czasu bol wraca co jakis czas, kaszle codziennie i odczuwam przy tym ucisk w klatce czasami bol. Gdy spie ( nigdy nie spalem w pozycji na brzuchu bo poprostu nie lubialem ) ale od tamtego czasu tylko ta pozycja jest dla mnie najlepsza i moge zasnac najlepiej jak podloze poduszke jeszcze. W innych nie czuje sie dobrze bo czuje jakby nacisk. Pare razy wracal do mnie ten tak jakby paraliz ale zawsze po tym kliknieciu pobolal troche i ustepowal. BARDZO czesto zdarza sie ze mam te bole rano gdy sie budze. Do tego jak kaszle np dzisiaj sie to zdarzylo jak wspomnialem czuje bol nie duzy , ale czuje no i czasami zdarza sie wlasnie te klikniecie. Do tego czesto mi tez leci krew z nosa nie wiem czy to ma cos z tym wspolnego ale zaczelo sie w podobnym czasie. Nie duzo ale zawsze jak wysmarkam sie to jest troche krwi. Bylem u lekarza jakies 2 miesiace temu na poczatku mi powiedzial ze to zmeczenie(?), ale probowalem mu to wytlumaczyc, ze zmeczony bylem wiele razy a to jest zupelnie cos innego. Jedyne co mi dal to paracetamol slynny lek w Anglii. Bo wlasnie tam teraz mieszkam i slyszalem wiele opinii na temat tutejszyh lekarzy. Mam zamiar sie wybrac do innego doktora najlepiej polskiego, ale pierw chcialem napisac na tym forum to moze czegos wiecej sie dowiem. Dziekuje i pozdrawiam.

Witam, Warto sprawdzić, czy kręgosłup jest prawidłowy? Można zacząć od rentgena kręgosłupa szyjnego i piersiowego. Kaszel i krwawienie z nosa mogą zależeć od stanów zapalnych w obrębie nosa i zatok. Dlatego przyda się badanie laryngologiczne. Krwawienie z nosa może też zależeć od nadciśnienia tętniczego. Warto mieć własny ciśnieniomierz i często mierzyć ciśnienie i tętno. Dobrze jest zapisywać wyniki pomiarów, żeby w przyszłości można było uzyskane wyniki przedstawić lekarzowi.