Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Gość ewax28x

Rekomendowane odpowiedzi

Prosze o pomoc od 5 lat mam kolatania serca I teraz dopiero mnie lekarz rodzinny potraktowal powaznie bo na ekg wyszly pojedyyncze skurcze komorowe mialam robione badania krwi podstawowe I na tarczyce I na elektrolity I wszystkie wyszly w normie. Bylam u kardiologa stwierdzil po osluchaniu ,ze to nie sa grozne dla zycia I nie ktorzy tak maja po oklou dwuch miesiacach po braniu magnezu z potasem sa te skurczee zadsze ale doszlo do tego ze jak mi zle serce przedskoczy to mi sie momentalnie slabo robi dopoki nie wroci na swoj rytm I jest jeszcze jedna rzecz nie pokojaca jak sie poloze do snu to jak juz odplywam to praechodza mnie takie dziwne prady w kladce piersiowej raz nawet od tych pradow kladka piersiowa podskoczyla. Dodam , ze mam 28 lat prosze o rade co to moze byc bo bardzo sie martwie a wizyte u kardiologa mam dopiero we wrzesniu

Nie wiem czy to na tle nerwowym bo nie waluchuje sie w bicie serca zawsze te prady pojawiaja sie jak juz praktycznie juz spie potrafia mnie te prady ze snu wybudzic a te kolatania serca to gdzies w mostku ale nie potrafie tak ddokladnie sprecywowac bo nigdy tak konkretnie uwagi nie zwrocilam ale bede miec to na uwadze

Teraz tych skurczy nie ma duzo kilka razy na dzien I sa wyczowalne na pulsie. Ale przez jakies 2 miesiace mialam tak, ze 3 bicia serca byly dobre a 9asepny zly. Nie wiem jak odroznic tachykardie normalna od tej zlej ale mam tak tez czasami, ze jak sie klade wieczorem spac to stasznie szybko mi bije serce jakby mialo zachwile wyskoczyc. Juz sama nie wiemczy cos jest nie tak czy moze to wszystko jakas nerwica ale najbardziej boli, ze nikt nie skierowal mnie na holtera I echo serca a napewno to by mnie uspokoilo

Cierpiałem na arytmię długo,kilka lat.Lekarze,lekarstwa bez rezultatu.Serce biło normalnie przez 0k.60 uderzeń a potem seria zakłóceń co dwa do siedmiu uderzeń.Wynik holtera zaskoczył nawet kardiologa.Zdecydowałem sam się leczyć.Długo szukałem i znalazłem właściwie dzięki synowi,który trenuje na siłowni i czyta co jeść i pić. Zacząłem pić napój izotoniczny/kupiony na allegro,stosowany do uzupełniania elektrolitów podczas ćwiczeń/ i okazało się że serce pracuje spokojniej ,dodatkowe skurcze są rzadko Poprawiłem po prostu przewodnictwo impulsów,które sterują pracą serca.Dodatkowo biorę koenzym Q10,który odczuwalnie dodaje energii,oraz gold omega3. Dodam,że mam lat 70 a lekarz stwierdził,że to winny wiek.Nieprawda,winne jest nieprawidłowe odżywianie ,więc po każdym posiłku obserwujcie reakcję organizmu i wyciągajcie wnioski. Na koniec dodam,że zapobiegłem też endoprotezom.Jak mogę się podzielić zainteresowanym ,jeżeli zapytają

Juz wiem gdzie dokladnie dochodzi podczas dodatkowego skurczu czyli po lewej stronie w okolicy zoladka prosze doradzcie mi co to za arytmia . Dodam jeszcze ze mam dola bo mialam kolege , ktoryy mial 24 lata I zmarl bo mial wade dziure w sercu poprostu poszedl spac I juz sie nie obudzil a wogule na serce nie narzekal to ja sie zastanawiam czy jak ja mam objawy z tym moim sercem czy nie grozi mi cos powaznego. Jak jest odczuwalna arytmia grozna dla zycia ?