Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Mi tez sie takie cos zdaza ale bardzo rzadko to przy krtani .. nie mam pojecia co to jest czytalam ten watek ze skurczami i oni to czuja tak wyrazie i itd nie znalazlam nic o tym zeby ktos tak je czul .. wiec nie wiem co to jest a czesto Ci sie to zdarza ???

No to jestesmy w podobnej sytuacji tez mam echo puls ok regularny .. no i oczywiscie tez mam tą nerwice.. ja to czuje w dolku szyjnym takie chwilowe pukanie sekundowe i tyle nic mi sie nie dzieje serca w tym momencie w ogole nie czuje zeby jakos szalalo czy cos... i czuje jeszcze czasami nizej cos udalo mi sie sprawdzic puls w tym momencie dziwnych uczuc i puls leci sobie normalnie jak zawsze takze mysle ze to jest cos nerwicowego raczej ...

Joan, mam podobne uczucie drgań od ponad roku. U mnie wygląda to tak, że czasami raz na kilka dni, czasami kilka razy dziennie czuję bezbolesne *wibrowanie* w klatce piersiowej w okolicy górnej części mostka. Powoduje to wrażenie potknięcia lub chwilowego kołatania serca. Często podczas tego uczucia mam potrzebę odkaszlnięcia, po którym drganie to ustaje. Może to nie kwestia serca a przełyku?

Witam mam 27 lat i odczuwam drgania w okolicy serca. Ale nie jestem pewien czy to mięsień czy serce ale drży pare sekund i przestaje. Ciagle mysle o tym miejscu i mam caly czas wrażenie jakby te miejsce było lekko spięte. Nie pójdę do lekarza bo powie ze to korona virus wiec wole zapytac tutaj

Hej! Ja bym jednak mimo wszystko rozważyła wizytę u kardiologa. Być może Twój problem ma podłoże nerwowe, ale zawsze lepiej to sprawdzić. Myślę, że nikt nie będzie próbował na siłę diagnozować Ci COVID-u :). Ja sama regularnie odwiedzam lekarza kardiologa (dr Małgorzata Kloch z SCM clinic) i nie miałam nigdy problemu z nadinterpretacją moich wyników, więc jeśli jesteś z Krakowa – polecam! 🙂

Mam coś podobnego, czuję w okolicy lewej piersi drganie, trwa dosłownie chwilę ale lubi się powtarzać, bólu przy tym nie odczuwam, nie drga mi przy mostku a bardziej od strony pachy, zastanawiam..się co to może być,, mam nadzieję że nie są to stany przed zawałowe.

Dajcie znać jeśli ktoś ma.podobnieni wie co to może być