Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Niskie cisnienie, zawroty głowy i zaburzenia rytmu serca

Gość monika1111187

Rekomendowane odpowiedzi

Gość monika1111187

Witam. Od dluzszego czasu mam zawroty glowy. Kojarzylam to z moimi migrenowymi bolami, ale ostatnio te zawroty zaczynaja mi przeszkadzac. Mam niskie cisnienie ktore nie przekracza 100/60, niekiedy nie przekracza 90/50. Moj mowiacy cisnieniomierz uparl sie na mnie i prawie za kazdym razem mowi mi ze wykrywa ewentualne zaburzenia rytmu serca. Nikomu z mojej rodziny tak nie mowi. Czy mozna wierzyc takiemu cisnieniomierzowi? Troche sie tym zaniepokoilam bo od jakiegos czasu mam wrazenie ze moje serce nieraz tak jakby mocno podwojniie bilo. Dwa dni temu mialam wrazenie ze cos ciezkiego uciska mi klatke piersiowa- nawet oddechu nie moglam wziasc pelnego. Dodam jeszcze ze moj tata mial operowane serducho- mial wstawiana zastawke. Czy te zaburzenia rytmu serca moga miec cos wspolnego z moim cisnieniem? Moj lekarz rodzinny jest troche *dziwny* i nie wiem czy warto isc i mowic ze tak mi mowi cisnieniomierz bo nawet nie chce sobie myslec jaka zrobi mine jak mu tak powiem.