Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Gość lobuziaczka

Rekomendowane odpowiedzi

Gość lobuziaczka

Witam, Od prawie miesiąca mecze sie z dziwnym uczuciem dretwienia ciała. Wszystko zaczeło się od mrowienia w prawej nodze, pozniej przeniosło się na rece, lewa noge, czesc twarzy i usta. Nie trace czucia, ale mam wrazenie jakby lekkiego kopniecia pradem lub nakłuwania igiełkami. Do tego pojawiło się uczucie otępienia oraz zawroty głowy. Neurolog na razie rozłożył rece i przepisał mi hydrokzysyne na uspokojenie oraz Alanerv plus zlecił zrobienie tomografii głowy. Wyniki juz odebralam, zadnych zmian w mozgu nie wykazala, natomiast pojawila sie krotka wzmianka, ze stwierdzono obecnosc polipa lub torbieli retencyjnej w zatoce szczekowej. Po konsultacji laryngologicznej i ponownej wizycie u neurologa wiem, ze na pewno nie jest to powodem moich problemów. Z kolejnych leków dostałam Flunarizyne, ale zadnej poprawy nie zauwazylam. Ostatnio jeszcze prawie codziennie utrzymuje sie u mnie stan podgoraczkowy ok. 37 stopni. Przy okazji zrobilam jeszcze badania krwi i wszystkie wyszly dobre. Wszystko w granicach normy. Zaliczylam tez wizyte u okulisty i badanie dna oka,ale tez wszystko okej. Zalecil mi tylko troche mocniejsze okulary. Robilam tez rentgen kregosłupa szyjnego i wyszła stwierdzona lordoza, ale neurolog nie uznal tego za przyczyne moich dolegliwosci. Moj lekarz internista rozklada rece bo z takim przypadkiem sie jeszcze nie spotkal. Jedyna rzecz jaka przychodzi mi jeszcze do glowy, to moze przywiozłam cos z Indii, bo bylam tam caly marzec i przeszlam dosyc ostre zatrucie pokarmowe plus infekcja grzybiczna przeleczona u ginekologa. Ale co po 3 miesiacach od powrotu mogloby dawac takie objawy? Bede wdzieczna za wszelkie sugestie.

Gość lobuziaczka

Moj ogolny wie o tym. Zlecil mi wszystkie specjalistyczne badania. Na razie wiekszosc wynikow jest okey, tylko znowu przyplatalo mi sie zapalenie pecherza. Chyba 5 w tym roku:/ Na wyniki odnosnie toksoplazmozy, boreliozy itp musze jeszcze czekac. Konsultacje z lekarzem medycyny tropikalnej mam dopiero 7 sierpnia. W miedzy czasie mam jeszcze zrobic USG jamy brzusznej i zaliczyc kontrolna wizyte u neurologa. W sumie najgorsza rzecza, ktora mnie teraz meczy to zawroty glowy. Ciezko jest skupic sie na pracy, kiedy co chwile wszystko mi sie buja przed oczami :(

Gość kasia ma to samo

Mam to samo nigdzie nie jezdziłam tylko ze u mnie zaczelo sie od bolu głowy pozniej zlego widzenia i lekkiego braku rownowagi(chwilowe)pozniej odretwienie nogi, reki calego prawego boku na koniec prawa czesc twarzy i jezyk samo mineło. bole glowy zas pojawiaja sie czesto z roznym natezeniem. badanie dna oka wykazalo jakas pamke slepa powiekszona w oku prawym w porownaniu do oka lewego. po konsultacji z neurologiem dostalam skierowanie na tk- wynik- prawidlowy obraz mozgowia. polipy w prawej zatoce szczekowej- wizyte mam dopierao 20 sierpnia. Czyli to nie jest odosobniony przypadek zdarzaja sie osoby z takimi objawami, a u swoich lekarzy odnosze wrazenie ze to ignoruja bo jestem mloda(27lat) rowniez szukam przyczyn bo to nie byl normalny stan. pozdrawiam i licze na odpowiedz co sie dalej u ciebie dzieje