Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Papierosy i alkohol przy nerwicy i podwyższonym ciśnieniu

marco2006

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie mam na imię Marcin mam 31 lat od 8 lat choruje na nerwice i depresie biorę lek lafactin 75 i do tego bisocard 5mg ciśnienie krwi waha mi się od 130/90 do 143/100 --PALE PAPIEROSY-I PIJE ALKOHOL PRZEWAŻNIE PIVKO bardzo się boje że coś mi się stanie tabletkę biore na depresie i nerwice 1 i jeden na spadek ciśnienia bardzo proszę o waszą pomoc z góry dziękuje Marcin

Jeśli to naturalny sok tzn.nie sztucznie produkowany to na pewno jest zdrowy dla serca .Nie wiem czy twoje nadciśnienie wynika z nerwów czy raczej z jakiejś innej przyczyny .Bisocard to delikatny lek i bardziej umiarawia serce ,delikatnie obniża też ciśnienie .Ważne jest też czy nie pijesz 5 litrów coli albo innego dziadostwa na dzień ,8 kaw i 3 red bulli na przykład .Może masz wysoki cholesterol i ogólnie żle się odzywiasz np.dużo mięsa ,tłuszczu ,masła i innych pyszności .Wiem że herbatka z kwiaru głogu jest bardzo pomocna przy tego typu problemach ,pisuje tu pani o nicku 444 która bardzo ją poleca przy czym musi to być napar z szuszu kupowanego w sklepach zielarskich .Mało informacji na temat przyczyn wyższego cisnienia piszesz dlatego nei wiem czym ono jest spowodowane .czy najpierw były problemy z ciśnieniem a potem nerwica czy na odwrót .

Te ciśnienia nie są jakieś wysokie ale lepiej nie pij coli bo ona bardziej podwyższa ciśnienie niż kawa ,Herbata pita w dużych ilościach tez bardzo podwyższa o czym mało kto wie .Możesz spróbować głogu ale spytaj o to lekarza prowadzącego nerwicę bo niektóre leki nie lubią towarzystwa ziół .Mysle że sok tu nie ma takiego znaczenia ale napar już jest mocniejszy i może jakoś interakcję z antydepresantem zrobic .Postaraj sie ograniczyć papierosy bo one niestety tez podnoszą ciśnienie a piwko ..myslę że jedno jakies małe ujdzie ale więcej albo mocniejszy alkohol to już na pewno nie .Myslę że twój strach wynika bardziej z nerwicy niż rzeczywistej obawy uzasadnionej stanem zdrowia .

Ale czy koniecznie chcesz zmieniać lek na nadciśnienie ?W sumie nie masz jkaiegoś dużego ?Ale jeśli pójdziesz to powiedz co bierzesz na nerwicę żeby wiedział internista w razie czego .I ostrożnie z tym yerba mate bo nie wiem czy to też nie podwyższa ciśnienia jeśli pobudza .

A czemu nie umiesz mierzyć ?Nadciśnienie zaczyna się od ponad 140 skurczowego lub ponad 80 rozkurczowego (tego drugiego ) tak więc u ciebie to nadciśnienie nie jest takie duże ale zauważ żę to są pomiary po Bisocardzie ?jak mniemam ?A bez leku jakie było ?Yerba mate to taka *herbata *którą pije ten cudach Cejrowski :)Zdrowe to to jest ale nie wiem czy nie podnosi ciśnienia .Nie czytałam ulotki tego leku który bierzesz na depresję ,może ono podwyższa ?Trzeba by się temu przyjrzeć .

A u lekarza jak mierzysz to jakie jest ?.Może pomierz na innym ,nie wiem ukradnij babci albo sąsiadce :)?Niektóre cisnienimierze jakoś automatycznie naliczają rozkurczowe a potem ludziom wychodzą cuda na pomiarach .Jeśli martwi cię to nadcisnienie to popóbuj ,być może duzo palisz i stąd te wysokie wartosći .Bisocard bardzo łagodnie obniża ale skoro lekarz przepisał to zanczy że miał jakiś powód albo uznała że to wystarczy .Jesli chodzi o obawę przed *staniem się*czegoś to uważam że niepotrzebnie sie martwisz .