Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Gość majkel351

Rekomendowane odpowiedzi

Gość majkel351

Witam, Mam 18 lat, od jakiegoś czasu podczas gry w piłkę (jestem bramkarzem) zdarzają mi się napadowe bardzo szybkie bicia serca które trwa około minuty. Zdarzają się one praktycznie za każdym razem gdy gram. Podczas takiego napadu czuje jakby serce miało mi wyrwać klatkę piersiową, zaczyna mi być słabo, i pojawiają się delikatne mroczki przed oczami. Nie wiem czy ma to coś wspólnego ale dodam, że moja mama ma arytmie serca. Chciałbym się dowiedzieć czym to może być spowodowane i czy zalecana jest wizyta u lekarza.

Zbadaj sobie poziom elektrolitów.Może za mało pijesz,albo pijesz nie to,co trzeba.Czy aby nie pijesz coli,czy tych chemikaliów typu tiger i power-coś tam?Te różne sztuczne napoje w połączeniu z wysiłkiem albo alkoholem mogą mieć wpływ na serce.Może warto zrobić badanie wysiłkowe i sprawdzić jak serce na wysiłek reaguje?Idź do lekarza ,niech ci zleci.

Gość majkel351

No właśnie problem w tym, ze ja nie pije energetyków często (1 w miesiącu to jest max), na grypę też dawno nie byłem chory. Problem ten występuje gdzieś od pół roku i pojawia się praktycznie za każdym razem gdy gram w piłkę czy to na treningu czy z kolegami (stres więc nie wchodzi w grę)

Skąd wiesz, że stres nie wchodzi w rachubę. To jest jednak jakaś rywalizacja, chcesz wygrać, a być może jesteś podatny na takie rzeczy. Ja sędziuję mecze piłki nożnej i tylko i wyłącznie podczas spotkać mam kilka dodatkowych skurczy na tle nerwowym, tak samo może być u Ciebie tylko, że z kołataniem. Idź do lekarza, kilka badań podstawowych i się dowiesz.

Gość on28trener

Elo. też tak miałem tylko że mi nie robiło się słabo czy nic takiego...:/ tylko przy bardzoduzym treningu i nagłym zrywie sporadycznie i nie zawszeczułemtakie dziwne uczucie w klatce. na wysiłkowej okazało się zę to były kilkusekundowe czestoskurcze ok 220/min ... zrobiono mi szereg badań z echem i holterem na czele. poza 17komorowymii 200nadkomorowymi dodatkowymi nie wyszło nic. od tamtego czasu ( grudzień) zaczalm lepiej sie odzywiac...ograniczyc codzienne piwko i jest git. trenuje nadal, rower, plywanie itp itd;] i jest git. dla spkoju lepiej zrób sobie próbe wysiłkową... pozdro