Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Gość Stopaaa

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Stopaaa

Słuchajcie powiem prosto z mostu mam nerwice rozne choroby juz sobie wkrecalam teraz padlo na serce dostalam skierowanie na echo z dopplerem serce calkowicie zdrowe ale ja sobie musislam znowu coś znalezc i teraz padlo na arytmie boje sie ze mnie zabije gdzies jakis atak dostane i po mnie xD... oczywiscie zasnacze ze dopoki nie zaczelam świrować tak to dobre słowo świrować na tym pukncie to praktycznie w ogole nie wiedzialam ze mam serce bo nie myslalam o nim w ogole...i teraz Bardzo prosze kogos kto ma skurcze dodatkowe żeby mi wytłumaczył wszystko co to jest dokładnie jakie są odczucia jak bije wtedy serce itd zebgym nie musiala znowu przesiadywac na forum tylko zeby ktos kto to ma udzielil mi szczegołowej informacji po której stwierdze trzezwym mam nadzieje okiem ze mam to lub tego nie mam i dam sobie w koncu spokoj .Dziękuje z góry jesli ktos mi odpowie w ogole :-)

No skurcze dodatkowe są calkowicie naturalne prawie kazdy je ma ale potrafia byc bardzo nieprzyjemne zalezy na ile jest sie wrazliwym... ja np odczuwam je niekiedy bardzo wyraznie i mam to uwidocznione na holterze zaznaczylam wlasnie taki moment i dowiedzialam sie ze to normalne o ile nie wystepuje w tysiacach i ze kazdy ma takie skurcze dodatkowe. lekarz byl zdziwony ze to poczulam w ogole... a ja malo powoiedzine ze poczulam... odczuwam je raz mocniej raz slabiej czasami w ogole nie czuje. W przypadku ekstremalnym czuje to tak jakby moje serce sie zacisnelo i nie chcialo *odcisnac* spowrotem lub jakby ktos je zlapal potrzasnal i puscil - zawsze wtedy musze przystanac przerwac wysilek, czasem jako dziwne bulgotanie po prostu (to w przypadkach lzejszych). mam tych skurczow niewiele bo ok 10 na dobe wiec w normie jak zazywam magnez regularnie ich ilosc sie wydatnie zmniejsza - kilka tygodniowo. Osoby wrazliwe i zestresowane oraz z zaburzeniami nerwicowymi moga odczuwac takie skurcze... raczej nie ma sie co obawiac chyba ze ich ilosc na holterze bedzie w tysiacach

Gość Stopaaa

No to w takim razie ty masz arytmie serca czy nie masz arytmii jak to jest ?? ... ja poczuje np takie cos nie wiem jak to nazwac takie sekundowe cos przy dole szyji takie sekundowe pulsowanie i tyle tak mi zrobilo ostatnio jak spotkalam dawno nie widziana osobe i sie strasznie ucieszylam hehe i od tamtego czasu ani razu i tak raz mi zrobi to uczucie i to tyle nawet nie czuje nic ze strony serca w tej chwili tylko to i to sie nie powtarza w ciagu dnia ani nic jak sie juz przydazy to raz i tyle

Ignoruj to- to jest najlepsza rada.Zażywanie magnezu z wit. B6 znacznie to ogranicza.Możesz też stale uzywać [systematycznie,a nie jak ci się przypomni] ziołowe tabl. uspokajające złożione z kilku ziół i codziennie ćwiczyć -np. pływanie,szybki marsz,jazdę na rowerze.. gimnastykę...ruch odwraca uwagę od tego.No i zakaz czytania w internecie o objawach różnych chorób.A może dobrze byłoby,byś choć na krótko zajęła sie wolontariatem,gdzie pomaga się innym ludziom.Wtedy zobaczysz,że twoje problemy to mały pikuś.Pozdr.

Gość Stopaaa

No i u mnie tez nie jest tak ze npczuje je caly dzien a potem mam kilka dni spokoju .. ja odczuje jeden przez caly dzien i potem spokoj dlugi takze ja nie wiem czy ja w ogole mam co do czego bo jak ludzie pisza ze maja je caly czas przez caly dzien a potem jakis krotki spokoj .. to oni by chyba oddali wszystko zeby miec tak jak ja zwazywszy na to ze ja naet nie wiem czy to w ogole skurcz jest bo od strony serca nic nie czuje

Przez cały dzien sie po prostu z tym zyje... co do arytmii to zaqden lekarz mi nie mowil ze ja mam wiec jej nie mam:) to naprawdę nic takiego każdy ma skurcze dodatkowe! Patologia to doiero tysiące takich na dobę... Po prostu jesli sie je odczuwa znaczy, że człowiek troszkę za bardzo skupia się na sobie, ma trochę wrażliwszy układ nerwowy... ja dzis np mialam dwa takie mocniejsze więc wzięłam większą dawkę magnezu i powinno być sokojniej ... czasem zażywam też wapń z wit. d3 ale to sporadycznie bo można suplementy też przedwakować a w przypadku wit. d3 jest to niebezpieczne... w lecie nawet ne trzeba z wit. d3 wystarczy troszke słońca i wapń tez się fajnie wchłania. wolontariat to fajna sprawa ale czy dla osób bardzo wrazliwych? osobiscie potrafie problemy innych bardzo przezywac i nie wiem czy to takie zdrowe:P