Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Koszt przeszczepu serca

Gość przem

Rekomendowane odpowiedzi

Ludzie.... obecnie przeszczepianie narzadow jest platne jezeli pacjent jest nieubezpieczony.... jednakze nie *kupuje* sie organu zza granicy kraju bo sa one kradzone(np. idzie dziewczyna podjezdza samochod dziewczyna w szoku daja jej srodek odurzajacy i na zywo wycinaja jej nerki i porzucaja... taka sytuacja byla w polsce nie raz) . Za takie cos dostaje sie od 25 lat do dozywocia . A co do przeszczepow.... ubezpieczyciele placa ze skladek 30 tysiecy dolarow .... nie wiem po ile stoi dolar ale mozna sobie przeliczyc;)

Można do czasu przeszczepu podłączyć pacjenta do sztucznych komór. Oczywiście, że serca nie można kupić, ani innych narządów, a operacje przeszczepu narządów są w Polsce bezpłatne dla ubezpieczonych. Za to za granicą Polacy płacą tysiące euro za pobyt w szpitalu i operację.

Po pierwsze został odświeżony stary temat ale jeśli chodzi o pytanie to ja wywnioskowałam że osobie chodziło o to aby wszystko odbyło się zgodnie z procedurą tylko bez czekania.Nie raz jest tak że człowiek jest w krytycznej sytuacji a lekarze zwlekają z operacją albo mówią że ktoś inny bardziej potrzebuje organu.Jak dla mnie to osobie pytającej o to chodziło że jeśli już było by serce to aby trafiło do niej a nie do kogo innego. Nie wiem może pisze źle ale osoby które piszą na forum potrzebują porady i pomocy a dużo przypadków jest takich że zostają wyśmiane albo spotykają się z sarkazmem.Jeśli się nie zna odpowiedzi na dany temat to poco w ogóle się udzielać.

Gość po przeszczepie

To lekarze decydują o kolejce. Ja czekałem 1 dzień od momentu wpisania na listę. Ale stan był tak poważny ze lekarze załamywali ręce i nie mogli w moim przypadku zastosować sztucznego wspomagania. Starali się jak mogli, ratowali życie przy ciśnieniu 50/20