Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Piszesz rzeczywiście tak ogólnie,że jasnowidz by się nie wyznał....Na wszelkie zaburzenia jelitowe niezwykle skuteczny jest kminek i majeranek.Należy je zmielić w młynku ręcznym lub elektrycznym na małych obrotach.W proporcji wagowej 1:1.Dobrze wymieszać ,przechowywać w zakręconym słoiczku.Jeść codziennie do 2 łyżeczek,ale nie sam proszek,tylko po pół łyżeczki rozmieszane w małej ilości letniej wody 3-4 razy dziennie .Oprócz tego zaparzać kłącze tataraku[sklep zielarski].Pół łyżeczki kłącza zalać nieco ponad 1 szklanki wrzątku.Przykryć na 30 minut.Pić 3 razy dziennie po jednej trzeciej szklanki.Czyli jest to porcja na cały dzień.Trzeba pić letnie.Dlatego porcję odlać i włóżyć na chwilę do naczynia z gorącą wodą,aby sie trochę ogrzało.Nie trzymac do następnego dnia!Oprócz tego ususzyć czarne jagody [można w uchylonym piekarniku lekko ogrzanym].Ugotować z suszonych jgód ,,kompot**.łyżkę jagód suszonych gotować 2 minuty w szklance wody.Pić letnie.Ta kuracja jest sprawdzona przeze mnie i już po kilku dniach jest duża poprawa.Mam nadzieję,że cie dobrze zrozumiałam.Pisząc o chorobie lepiej nazywaj rzeczy po imieniu.Masz biegunke itp.Odezwij się.