paulinaaa16 Opublikowano 24 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2012 Witam mam problem i chciałabym uzyskać informacji czy to jest normalne, a jeśli nie to co zrobić. Od pewnego czasu , mam tak , że jak zjem jakiś posiłek nie ważne czy mały czy też duży. Od razu po 5-10 minutach muszę go wydalić, Czym to jest spowodowane ? Czy to normalne ? ... Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ania05 Opublikowano 24 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2012 Że ja się zapytam którą stroną go wydalasz ?Bo jesli prawidłową stroną:) to zapewne jest to zespół jelita drażliwego . Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość 444 Opublikowano 24 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2012 Piszesz rzeczywiście tak ogólnie,że jasnowidz by się nie wyznał....Na wszelkie zaburzenia jelitowe niezwykle skuteczny jest kminek i majeranek.Należy je zmielić w młynku ręcznym lub elektrycznym na małych obrotach.W proporcji wagowej 1:1.Dobrze wymieszać ,przechowywać w zakręconym słoiczku.Jeść codziennie do 2 łyżeczek,ale nie sam proszek,tylko po pół łyżeczki rozmieszane w małej ilości letniej wody 3-4 razy dziennie .Oprócz tego zaparzać kłącze tataraku[sklep zielarski].Pół łyżeczki kłącza zalać nieco ponad 1 szklanki wrzątku.Przykryć na 30 minut.Pić 3 razy dziennie po jednej trzeciej szklanki.Czyli jest to porcja na cały dzień.Trzeba pić letnie.Dlatego porcję odlać i włóżyć na chwilę do naczynia z gorącą wodą,aby sie trochę ogrzało.Nie trzymac do następnego dnia!Oprócz tego ususzyć czarne jagody [można w uchylonym piekarniku lekko ogrzanym].Ugotować z suszonych jgód ,,kompot**.łyżkę jagód suszonych gotować 2 minuty w szklance wody.Pić letnie.Ta kuracja jest sprawdzona przeze mnie i już po kilku dniach jest duża poprawa.Mam nadzieję,że cie dobrze zrozumiałam.Pisząc o chorobie lepiej nazywaj rzeczy po imieniu.Masz biegunke itp.Odezwij się. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi