Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Problemy z oddychaniem i kłucie w klatce piersiowej

Gość mickal

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam 28lat w wieku 24lat miałem zawał sciany przedniej (dano stenta ) od 2 lat zaczoł sie problem z oddychaniem ,to znaczy nie moge złapać głębszego oddechu ,czasem jest lekki ból w klatce ....miałem zrobione ekg ,usg serca usg brzucha badanie krwi wyszło tez dobrze ,udałem sie do pulmunologa zrobił zdjecie klatki piersiowej i spirometrie i wyszło dobrze wszystko ,nerwicy również nie mam ....co to moze być ,gdzie szukać

Gość TeddyBerka

Witaj! Idź do db kardiologa i zrób badania pod kątem serca. Może pogorszyły Ci się wyniki po zawale serca, zrób ekg, usg serca i bieżnię, które pokażą wydolność Twego serca. Porozmawiaj z lekarzem i zinterpretuj wyniki. Duszność i kłucie jest po zawale. Lekarka powiedziała mężowi, ze to normalne objawy i można z tym normalnie żyć-mąż tez miał zawał serca- Ale zbadaj się najpierw , czy wyniki są w miarę db. Powodzenia!!! ps. Jeśli palisz-musisz rzucić.

Witaj-dziękuje za odpowiedz zrobiłem wszystkie wyniki ekg dobre (ledwo juz co widac zawał) usg równiez dobrze wyszło zrobiłem zdjecie klatki piersiowej jest wszystyko dobre nawet tomograf klatki piersiowej jest dobry dalej nie mogą znaleść przyczyny tego oddechu , a jest coraz gorzej ,bardzo ciezko mi sie oddycha nie wiem gdzie szukać teraz biore sie za sprawdzenie kręgosłupa pozdrawiam