Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Gość gosc1

Rekomendowane odpowiedzi

Dzisiaj od dłuższego czasu szybko mi bije serce. Wzięłam tabletkę na uspokojenie, może przez chwile było inaczej ale teraz i tak wali z powrotem. Ciśnienie nawet nie mierzę, żeby się nie zdenerwować. Martwię się tym ale wyniki badań serca mam dobre robiłam je jakiś czas temu. Czy może to się tak zdarzać? Może powinnam na wieczór coś jeszcze na uspokojenie wziąć? Niby jestem młoda ale może to coś poważnego. :(

Jeśli po tbl. na uspokojenie poczułaś sie lepiej,to zażywaj dłuższy czas systematycznie,a nie jak ci się przypomni.Trzy razy dziennie.Pomoglo ci na chwilę,bo tabletka przestała działać po jakimś czasie.up sobie jedno opakowanie magnezu z witamina B6.Zaparzaj też sobie kwiat głogu.Do kupienia w sklepie zielarskim.Trzy razy po szklance naparu.

Witam, też mam problemy z sercem, a przynajmniej ja tak uważam. Często zaczyna bić nieregularnie, ostatnio mam bóle w klatce piersiowej, a dokładniej w mostku. Dodam, że jestem osobą bardzo nerwową, ok. roku temu piłam bardzo dużo napojów energertycznych i brałam tabletki na niedobór potasu. Martwię się o swoje zdrowie, a nie chcę już zadręczać bliskie mi osoby. Mam 20 lat. Czy ktoś może coś poradzić. Warto iść do lekarza?

Czy warto? Warto zawsze iść. Nie wiemy czy Twoje dolegliwości są jedynie nerwowe czy faktycznie jest coś na rzeczy (w sumie nikt nie odważyłby się napisać, że nie warto iść, bo czasem pod przykrywką nerwów i takich dolegliwości ukrywają się jakieś poważne rzeczy, nikt nie chciałby mieć nikogo na sumieniu). Jesli czujesz sie zle, idz i sie zbadaj. Bedziesz miec pewnosc czy wszystko w porzadku.

Witam serdecznie, od prawie dwóch lat zmagam się z dolegliwościami sercowymi. W szpitalu u mnie stwierdzono nadkomorowe zaburzenia rytmu. (wyszło na holterze). Lekarz powiedział, że to nic groźnego, ale będę już tak miał. Minęło od tego czasu 18 miesięcy i znów ostatnio miałem nawrót objawów (silnych) - typu ból w klatce w różnych miejscach, szybkie bicie serca, uczucie ciepła, lekkie duszności jak i strach, że zaraz odejdę na druga stronę :) Objawy dość losowo występują. Często jest spokojnie, a czasami to wytrzymać nie idzie i mam wrażenie jakbym omdleć miał. Czasami w nocy się budzę przez intensywne bicie serca. Odwiedziłem tydzień temu kardiologa. Także mnie przebadał EKG, klatkę i inne rejony posłuchał, do tego sprawdził ciśnienie itd. Niby wszystko ok i prawdopodobnie to sprawa stresu. Przepisał mi tabletki na spowolnienie pracy serca(doraźnie). Kardiolog polecił także przyglądać się pulsowi podczas bicia serca. Jeśli jest wysokie zgłosić się ponownie. Dziwi mnie fakt, że kiedy bije mi ostro serce to puls mam w normie. jak to jest możliwe?

Gość zgred7676

Od miesiąca mam dziwne bole związane z serce i nie tylko zaczelo się to jak jechałem do niemiec do swojego domu w autokarze na gorze przy w piersi czułem straszne pieczenie i powiedziałem to osobie która była kapitanem autokaru i ta pani zadzwonila po karetki i nic nie wykryli i po przyjeździe skierowałem się do lekarza i on powiedział ze to sa miesnie i powinno to przejść lecz po około tygodniu zapaliłem marihuanę i dostałem pieczenia na mostku i pojechałem do szpitala dali mi jakas tabletke i zrobili ekg itp. i do tego czuje bole glowy i robi mi się ciemno przed oczami jak wstaje z np. z luzka do tego leki ze zaraz mi się cos stanie gralem w pilke ale już na razie nie gram bo straszne szybko mi bije serce ale byłem na echo serca i nic nie wykrylo i miałem robine mnóstwo badan i lekarz skierowal mnie do ortopedy on powiedział ze to było cos z kregami i mi się zablokowaly i nastawil mi je ale teraz dalej odczuwam szybkie bicie serca i niepokój ze tak to nazwe dodam ze paliłem dużo dopalaczy i marihuany czy to może być związane z sercem tez przypuszczam ze to jest nerwica

Witam Od pewnego czasu zauważyłam przyśpieszone bicie serca. Często wynosi ono ok. 96 uderzeń na minutę po ponad godzinie od jakiegokolwiek wysiłku. Do tego utrzymuje się temperatura ciała 36,9 mierzona pod pachą. Przechodzę w tym momencie infekcje układu moczowego, jednak jestem już pod koniec kuracji. Leki które biorę to Urosept. Czy jest to powód dla którego powinnam zgłosić się do lekarza i poprosić o skierowanie na EKG. Dodam że jestem kobietą i mam 21 lat.

Gość Serduszko72

A ja kupuję w aptece VF specjalne tabletki wzmacniające serce i wspomagające utrzymanie prawidłowego ciśnienia. chodzi mi o ten produkt http://av.pl/2770,cardiomin-b6-30-tabletek.html ... wydaje mi się, że to działa, bo lepiej się czuje. zaletą jest to, że tabletki można kupić bez recepty...no, ale mimo wszystko dobrze by było, żebyś poszła do kardiologa. to dziwne jeśli u młodej osoby serce tak nagle przyśpiesza bicie. Chociaż mój znajomy ma problem z nadciśnieniem i tachykardią w wieku 26 lat...więc chyba wszystko jest możliwe.

Gość Filip Mazurek

Witam :) Mam 17 lat i od kilku miesięcy moje serce bije dość nieregularnie. Nie wpływa to na moje samopoczucie. Chodzi mi o to , że na codzień (choc bywaja czasem kilka dni bez tego problemu) czuje jak siedze czy stoje i nic nie robie bicie serca. Albo jak leze zwlaszcza na lewym boku. Irytuje to bo przeszkadza. To jedno, a drugie to to, że bicei jest dość szybkie. Bywa do 120 na minute choc czasem jest okolo 70 . Kiedy przebiegne kilak metrow zaczyna bic szybciej. Ale przedewszytskim zaczynam je mocniej czuć . Nie boli mnie serce. Jedyne co to to, że je czuje ( gdy uwaga jest odwrocona to nie) i ze jets dosc syzbkie, ale zaczalem brac witaminy z grupy b i czkema na rezultat. KArdiolog powiedzial ze mam baaaaardzo ale to baaardzo wrazliwy uklad nerwowy. Echo Holter i ekg nie wykryly zaburzen. Nie sposob jednak nie myslec o sercu skoro czuje sie jego bicie. Prosze o poradę :)

Gość Bombardier

Witam od miesiąca moje serce dość szybko bije. W spoczynku 90-100 uderzeń na minutę. Byłem w szpitalu zrobili badania i nic nie wykazały. Lekarz mówił że może być to stres. Dodam że jestem strasznym panikarzem. Przez jakiś czas mierzyłem ciśnienie i było dość wysokie każdy mnie straszył i się tym zestresowałem czy może być to nerwica ? Często pocą mi się dłonie i stopy. Ciągle sprawdzam jak bije mi serce ( puls ) na szyi. Nie mam humoru i apetytu. Wcale nic nie jem bo ciągle o tym myślę. A jak coś już zjem to się źle czuje. Raz też zdarzyło mi się że miałem drgawki. Często robi mi się gorąco. Z sercem niby wszystko w porządku czyli pomyślałem o nerwicy. Jak myślicie ?

Jeżeli byłeś w szpitalu i cię przebadali, to na pewno nic ci nie jest.A ciśnienie nie jest wartością stała: bez przerwy się zmienia, wystarczy ,że pomyślisz o czymś denerwującym ,przestraszysz się,wejdziesz po schodkach i już masz podwyższone.To samo gdy emocje są pozytywne, tez ciśnienie ci rośnie.TO JEST NORMALNE! Olej to i zajmij się najlepiej sportem: rower, rolki,szybki marsz, gry zespołowe, pływanie---wybierz, co lubisz.I kompletnie nie zwracaj uwagi na serce, bo lekarze stwierdzili,że jest OK!!!! No i jeszcze ważna rzecz: NIE PIJ nigdy napojów energetycznych coli, kolorowych napojów ze sklepu.Najlepiej pij wode z sokiem z cytryny i z miodem,kompot,wodę z sokiem własnej roboty.Często też oij zamiast herbaty kwiat głogu i dziką różę kupione w sklepie zielarskim.Sypane.Kwiat głogu jedną czubata łyżeczkę zagotowuje sie b. krótko w szklance wody.Przykryć na 15 minut i przecedzić.Dziką różę zaparzać. Na nerwy pij herbatę z melisy. nie przejmuj się , bo nie ma czym.Może ciśnienie mierzyłeś np. po jakimś wysiłku?Chyba wszystko zaczęło się od tego, ze zacząłes mierzyć to ciśnienie i się przejąłeś, że za wysokie.I sam się nakręcasz. Wyluzuj i zajmij się czymś innym.I nie siedź przy kompie, tylko ruszaj się.Jedź rowerem na wycieczkę z kimś. Wyznacz jakiś ciekawy cel wycieczki i ruszaj.Bierz ze sobą dobry napój.Pozdr.

Gość BOMBARDIER

Zanim to wszystko się zaczęło było ok. Dodam jeszcze że tydzień przed tym zapaliłem dopalacz, ale wszystko było ok. Dopiero jak po tygodniu zacząłem mierzyć puls i ciśnienie to nagle ręce mi drżały i zrobiło mi się nie dobrze bo każdy mnie straszył. Staram się o tym nie myśleć ale czasami to dość ciężkie. Puls mam ciągle wysoki bo tak około 90-100 uderzeń na minutę. Ale już są postępy bo ostatnio nawet uda się coś zjeść. Kawy nie piję napojów ( coli itp. ) także staram się nie pić.

Gość mama Krzysia

Witam dla mojego 11 letniego syna zaczęło mocno bić i szybko serduszko i zaczeło brakować mu powietrza,wyglądało to nieciekawie przestraszyłam się,byłam u pediatry i EKAG wyszło dobre. Syn uczęszcza na treningi piłki nożnej i bierze udział w meczach. lekarz powiedział żeby opuścić kilka treningów ale syn pomimo moich zakazów chodzi.Czy coś morze się stać boje się bardzo i proszę o odpowiedz co mam robić dziękuje

Witam mam 30 lat od prawie roku mam zawroty glowy i bóle w klatce piersiowej. Kilka razy mialam robione ekg bo strasznie balam sie ze cos z sercem nie tak. Badanie wyszlo prawidlowo wyniki krwi tez w normie. Czasem szybko bije mi serce i mam wtedy nogi jak z waty zaczynam sie bac ze cos mi sie stanie ze sie przewroce. Biore leki na uspokojenie ale i tak dolegliwosci nie ustepuja. Prosze o jakas porade pomoc od czego te zawroty i to bicie serca.