Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Kołatanie serca i przeskoki serca przy bólu pleców a arytmia

Gość WYKONCZONY G

Rekomendowane odpowiedzi

Gość WYKONCZONY G

Hej. Na dzien dzisiejszy mam mocne bicie serca, pare razy na dzie przeskoki serca ,dusznosc, bol pomiedzy lopatka a kregoslupem oraz kaszel z rana z wydzielajaca sie flegma biala i przezroczysta , jak wykrztusze to z siebie nieczuje bolow plecow. dzieki ze pytasz. Pozdrawiam

Dostalem od niej tabletki na miesnie przyszkieletowe ale przy ich stosowaniu nieczulem rezultatow. Kolejna wizyta znowu u ortopedy ,ktory stwierdzil ,ze musi mi zrobic przeswietlenie miednicy by sprawdzic czy moze ma noge krutsza,gdyz ona moze byc przyczyna mojej zlej postawy i skrzywienia kregoslupa, ale wyszlo ze mam odrobine jedna noge krutsza ale to jest w normie i tak sie zakonczyly moje wizyty w Enel-Med

Wrocilem do domu i po jakims czasie zaczely mi dokuczac dodatkowe skurcze serca tzw: jakby cos wplywalo w serce zachwile zwolnienie i mocne uderzenie a dotego mam czesto juz co dzien szybkie bicie serca ktore dlugo trwa 3/4 dnia, do tego budze sie czesto w nocy z bolem plecow ten bol odczuwam po lewej stronie miedzy kregoslupem a lopatka, a najlepiej mi sie spi na lewym boku, odczuwam dusznosci, poce sie w nocy.

.Staram sie grac w pilke nozna 2 razy w tygodniu na hali przez godzine po meczu nieodczowam nic wszystko tak jak ma byc, ale pozatym wyczodzi zemnie ogromne ilosci flegmy z pluc i znosa ogromny katar a po 2 godzinach znowu powraca ....... . Zucilem palenie rok temu. Mialem tydzien temu robiony Holtera ale tylko cisnieniowy i wszystko ok siesnienie w normie. Lekarz mi dal dzis jakies leki na depresje czy je brac???.Ostatnie nocy czulem sie naprawde fatalnie myslalem ze padne

Z tego,co piszesz wydaje mi się,że za bardzo wystraszyłeś się,że coś ci jest powaznego i wynikiem tego stresu są kołatania serca.Sam widzisz, że nic ci nie jest, bo dotychczasowe badania nie wykazały nieprawidłowości.Ja bym spróbowała stale brac na uspokojenie jakieś ziołowe tabletki złożone z kilku ziół.Tylko systematycznie i staleNo i magnez z witaminą B6.[wybrać jedno opakowanie].Oprócz tego grania w piłkę jeszcze pływanie ze 2 x w tyPływanie rozluźnia wszystkie mięśnie nie obciążając ich za bardzo.Sam widzisz,że po grze w piłkę sjest ci lepiej.A to dlatego,że ruch odwraca uwagę od nerwów i relaksuje.A na ten mięsień na plecach to może jakieś zbiegii fizykoterapii by pomogły.To ortopeda musi zlecić.Np. laser,ultrad żwięki czy coś.W każdym razie nie przezywaj tak tego, bo jak widać nic fizycznie ci nie dolega oprócz tego mięśnia.

Jeśli będziesz miał skan to musisz cierpliwie poczekać i wszystko będzie jasne jak na dłoni .Bierz sobie ziołowe na uspokojenie jak radzi 444 ,nie zaszkodzą a mogą pomóc .Flegma którą odksztuszasz mogła zostac po jakimś stanie zapalnym albo może początek astmy ?Może jesteś na coś uczulony ?Po dzwignięciu mogło dojść do przesunięcia jakiejś struktury w kręgosłupie ,a wyleczyć takie coś to czas i rehabilitacja plus leki rozlużniające .Powodzenia .