Gość naaar Opublikowano 5 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2012 Witam, moja córka ma 4 lata, brała maść Locoid (hydrokortyzon), od pewnego czasu zaczęła robić co jakiś czas głębokie wdechy (westchnięcia). Lekarz zbadał saturację krwi - wyniosła 93, czyli poniżej normy. Stwierdził, że serce pracuje z obciążeniem, a jest to wynikiem brania Locoidu. Z tym, że ani na ulotce, ani nigdzie indziej nie spotkałem się z informacją, żeby hydrokortyzon to powodował. Czy to rzeczywiście skutek uboczny, czy może należy szukać innych przyczyn? Cytuj Odnośnik do komentarza
kardiolog Marek Kośmicki Opublikowano 11 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2014 Witam, Prawdopodobnie po pewnym czasie od odstawienia maści zawierającej hydrokortyzon powtórzono badanie saturacji krwi. Jeżeli wynik był znacznie lepszy, to zwiększa to prawdopodobieństwo wpływu leku. Zawsze warto ograniczać powierzchnię skóry, która jest smarowana maścią. W ten sposób redukuje się wpływ leku do minimum. Przy smarowaniu dużych powierzchni skóry, szczególnie u małych dzieci, ilość leki przedostającego się ze skóry do kwi może byt zbyt duża. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ellll Opublikowano 27 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2018 Nam się sprawdza Duo Control od Sanity. Bardzo dokładny, można rzeczywiście precyzyjnie określić natlenienie krwi w krótkim czasie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość magda Opublikowano 19 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2018 Mam DuoControl tak samo i też nie mogę na niego narzekać. Wygodne szybkie badanie do zrobienia w parę chwil. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość adam Opublikowano 27 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2019 W dniu 19.12.2018 o 14:14, Gość magda napisał: Mam DuoControl tak samo i też nie mogę na niego narzekać. Wygodne szybkie badanie do zrobienia w parę chwil. Również polecam Duo control Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Marta Opublikowano 18 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2019 Jakbym miała zamawiać znowu jakiś pulsooksymetr to znowu bym wzięła Duo control. Poręczny wygodny, z dobrze opisanym panelem sterowania, wiadomo jak takie badanie zrobić w zasadzie od samego początku. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Arek Opublikowano 3 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2019 W dniu 18.06.2019 o 14:42, Gość Marta napisał: Jakbym miała zamawiać znowu jakiś pulsooksymetr to znowu bym wzięła Duo control. Poręczny wygodny, z dobrze opisanym panelem sterowania, wiadomo jak takie badanie zrobić w zasadzie od samego początku. Świetny sprzęt :P Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość kuba Opublikowano 24 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2019 Z tych firm, które wprowadzają na rynek sprzęty medyczne zdecydowanie warto postawić na Sanity, bo wtedy mamy gwarancję, że kupujemy dobry sprzęt, który charakteryzuje się dobrą, jakości, pochodzi od sprawdzonego polskiego producenta. Firma proponuje nam między innymi ciśnieniomierze, termometry czy pulsooksymetr DuoControl. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi