Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Kołatanie serca przy nadwadze

Gość Patryk93

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Patryk93

Raz podczas tego ataku zrobili mi EKG w karetce które nic nie wykryło, potem jak źle się bardzo czułem, pojechałem do szpitala, gdzie położyli mnie na kardiologi, zrobili 2x. EKG , pobrali krew by sprawdzić czy dochodzi wystarczająco tlenu do serca, ekg wyszło znowu dobrze, dodam że w spoczynku nic aż takiego mi się nie dzieje, lekarz, kardiolog w szpitalu powiedział że moje serce jest zdrowe, i że mam próbować spokojnie wstawać itd... Nie wiem czym mam się sugerować, ludzie piszą że im EKG też często albo w ogóle nic nie wykrywało, a gdy zrobili holtera to im powykrywał, taki popieprzony jest tu system że masakra... Na podstawie EKG stwierdził że moje serce jest zdrowe....

Gość stce1234

A mi to myślisz że nie stwierdzili po samym EKG, że jest zdrowe? W sumie to dalej nic nie mam zdiagnozowanego, ale mimo wszystko warto powalczyć o badania. Zrób sobie holtera to będzie wiadomo, jak długo trwają te kołatania i będzie wiadomo, czy realnie na dłuższą metę obciążają serce.

Gość Patryk93

Wszyscy mi wpieprzają że to nerwica.. dosłownie wszyscy.... Powiedzieli ze mialem tyle razy ekg , ze serce jest zdrowe, ze to przez psychike i nadwage, ze w koncu to wyszło.... Dopiero po czasie zauważa się pewne błędy... Pewnie alkohol i fajki też miały mocny wpływ na to wszystko.... W końcu częste imprezy wyszły..... i się skończyło... Masakra... Za tydzień mam echo... także muszę się wziąć w garść, i powoli do przodu.. .chociaż jest ciężko.... Nikomu tego nie życzę, i dziękuje za odpowiedzi..

Patryk, sorry ale od tego powinieneś zacząć Twoje pisanie na forum : dużo paliłem , piłem .......................a teraz mam kołatania serca.................co mam robić!!!!!!!!!!!!!! Ty po prostu nawet nie masz nerwicy tylko organizm Twój pomimo wszystko bardzo młody zbuntował się i tego są efekty!!!!!!!!!!!! Nie chce Cię straszyć ale możesz bardzo długo odczuwać te dolegliwości związania z takim a nie innym trybem życia.

Gość Patryk93

Fakt, balowałem często itd ale jestem młody i większość w tym wieku tak spędza czas, zwłaszcza tutaj , to że piłem nie znaczy że siadałem sam sobie w domu i chlałem, po prostu imprezy... A co do nerwicy, to przeżyłem dosyć sporo smutnych sytuacji w swoim życiu, i myślę że to też doprowadziło do tego..Ale zgodzę się z tym że tryb życia też robi swoje...

Patryk , nie ma co * płakać nad rozlanym mlekiem*, będzie echo serca , jestem przekonana ,ze wyjdzie wszystko dobrze, postaw sobie jakiś cel w zyciu, nie wiem co robisz , czy sie uczysz czy pracujesz, swoją zmianę zacznij jednak od odchudzania , zmiany trybu życia bo widzę ,ze wiesz co zle robiłeś a wszystko sie pomału poukłada, będzie dobrze, zobaczysz!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Pozdrawiam