Gość Patryk93 Opublikowano 2 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2012 Chodzi o to że od dłuższego czasu, ciągle odczuwam kołatanie serca, szybkie i mocne bicie , nawet gdy leże , a nie wspomnę już o szybkim ruchu , to już w ogóle powoduje straszne kołatanie ! mam sporą nadwage, około 35kg ale nigdy wczesniej tak nie bylo, to mi przeszkadza w funkcjonowaniu , w normalnym zyciu, ciagle czuje bicie swojego serca, mocne i szybkie uderzenia podczas ruchu , a gdy wstaje z łóżka od razu odczuwam kołatanie ! Lekarze robili 2x. EKG , pobierali krew , powiedzieli że wyniki są dobre , że serce mam zdrowe, za kilka tygodni mam mieć ECHO , ale to dopiero za kilka tyg a ja teraz bardzo się męczę , bo nie moge normalnie funkcjonować , błagam doradźcie ! Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość 444 Opublikowano 2 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2012 A nie masz możliwości zapłacić 100Zł i od razu zrobić echo?Tyle czasu będziesz czekał i się na zapas martwił? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Patryk93 Opublikowano 2 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2012 Byłem wczoraj w szpitalu, mieszkam w Holandii , tutaj nie jest to kwestią 100zl... płace ubezpieczenie co miesiąc 130 euro , w szpitalu powiedzieli ze jeśli ekg nic nie wykryło to niema sensu robić od razu echo i że za kilka tygodni zrobią echo.... Powiedział że to może być przyczyną nerwicy , ale nerwica chyba nie jest non stop , nie trwa każdego dnia , i gdy tyko wstaje z łóżka albo zmieniam pozycje mam mocne i szybkie kołatanie....... Co mam robić .. mam dopiero 18 lat........... Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rolnik 1973 Opublikowano 2 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2012 Właśnie NERWICA jest jak oddech jak już złapie to non stop dokucza. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość 444 Opublikowano 2 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2012 A bierzesz jakies leki na nerwicę?Jeśli nie,to spróbuj brać systematycznie na uspokojenie jakiś lek ziołowy złożony z kilku ziół,a do tego magnez z witamina B6 i jakos dotrwaj do tego echa serca. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Patryk93 Opublikowano 2 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2012 Jeżeli lekarz powiedział że serce mam zdrowe , po badaniach ekg i badaniach krwi , to mogę być tego pewny ? Powiedział to kardiolog , czy ekg jest wiarygodne ? ... Przeciez echo wlasnie chyba bardziej moze pokazac wszystko i wykluczyć ... Całe życie mi się zmieniło ... Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Patryk93 Opublikowano 2 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2012 Pije melise 1-2 x. dziennie , ale to naprawdę mało pomaga... w nocy co noc słysze bicie swojego serca...... Cytuj Odnośnik do komentarza
zdrowa1 Opublikowano 2 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2012 Patryk , spoko , spoko, baaaaaaaardzo wiele osób słyszy bicie swojego serca , to chyba dobrze co......................gorzej by było jakbyś go nie słyszał. Poczytaj trochę forum i zobaczysz jak wiele ludzi ma takie objawy i żyje. Patryk nie nakręcaj się i nie zachowuj się jak dziadek . W starszym wieku to może by było szkodliwe , ale właściwie z jakiej racji , tylko się cieszyć z mocnego bicia serca!!!!!!!!!!!!!!!!! P.s. może w końcu nadwaga dała o sobie znać , postaraj się schudnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza
zdrowa1 Opublikowano 2 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2012 Patryk , ja jestem takim przykładem mam 59 lat i praktycznie ciągle mam kołatania , szybkie bicie serca nie wspominając już o migotaniu przedsionków ponad 10 lat , jestem przebadana, serce zdrowe i w związku z tym żyję normalnie nie bacząc na szybkie i nierówne * stukoty serca*. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Patryk93 Opublikowano 2 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2012 Jakieś bardzo przydatne wskazówki i rady? , dopiero nie dawno mnie ** dopadła ** tak mocno ta nerwica .... Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Patryk93 Opublikowano 2 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2012 Tak, masz 59 lat........ ja mam 18 ....... Cytuj Odnośnik do komentarza
zdrowa1 Opublikowano 2 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2012 Patryk , nic Ci nie będzie , może wyjdż na spacer a jak nie to rób coś , ja np, wchodziłam na strych i coś ciągle układam , szukałam , znajdywałam różne rzeczy i nie koncentrowałam się na sercu , po pewnym czasie przechodziło . Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Patryk93 Opublikowano 2 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2012 Dobrze, dziękuje za odpowiedzi przede wszystkim... Jesteście starsi, i na pewno też dużo więcej wiece... Oby przeszło, bo nie da się z tym normalnie żyć ;( i boje się że tak będzie do końca życia, a to wstawnie i od razu kołotanie już mnie przeraża.. boje sie rano wstawać.... Cytuj Odnośnik do komentarza
billymarks Opublikowano 2 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2012 Bez echo serca nigdy się nie dowiesz co Ci dolega. To podstawa. Ale nie martw się może nic Ci nie dolega, może to nerwy. Byłem w Holandii i wiem , że trzeba tam uważać, aby czegoś Ci nie dosypano np. do herbaty:P W koło pełno osób biorących narkotyki. Uważaj na siebie!!! Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ccc Opublikowano 2 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2012 Zrób ekg Holtera !!! Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Patryk93 Opublikowano 2 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2012 Jeżeli ekg mi nic nie wykryło aż 3 , i badanie krwi , i lekarz mi powiedział że moje serce jest zdrowe (kardiolog) to jest to pewne ? Też mam do tego wątpliwośći i bardzo się boje ! Bo wszyscy wookół wmawiają mi że to nerwica, ale ja w stanie spoczynku czuję się w miare dobrze, a gdy tylko zaczne chodzić , ruszać się , wstane z krzeszła, od razu serce zaczyna mi kołotać , mój puls w spoczynku zazwyczaj waha się od 75-90 .... Tutaj w tej Holandii jest strasznie popieprzony system ! Cytuj Odnośnik do komentarza
zdrowa1 Opublikowano 2 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2012 Jasne echo serca jest podstawą do stwierdzenia prawie na 100% czy to jest nerwica. Na narkotyki i inne świństwa cywilizacyjne trzeba niestety uważać a szczególnie w Holandii!!!!!!!!!!!!bo tym można sobie naprawdę wielką krzywdę zrobić i wtedy czasami nie ma już odwrotu, ale myślę Patryk ,że jesteś rozsądnym młodym człowiekiem i nic głupiego nie robiłeś!!!!!!!!!! Powtórzę to jeszcze raz , musisz schudnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Patryk93 Opublikowano 2 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2012 Wiem o tym, wiem... ale ciągle kołotanie przy nie wielkim wysiłku jest nie normalne... boję się.. bardzo się boje.. mam straszne lęki że umre... trzymajciu za mnie kciuki , jestem młody, przeciez cale zycie przede mna... Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość 444 Opublikowano 2 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2012 Czy badałeś poziom cukru/ Jesli tam tak dużo przytyłeś,to może warto sprawdzić?Może inaczej odżywiasz się niz w Polsce?Czy nie jesz ,,śmieciowego** jedzenia?Mam na mysli te różne pizze,kebaby,frytki,czipsy,cole i tego typu goowna. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość 444 Opublikowano 2 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2012 Vzy badanie tarczycy miałeś tylko TSH ,czy też pozostałe badania krwi:Ft3,ft4? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ccc Opublikowano 2 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2012 Pisałem o ekg holterowskim czyli takim 24h. Też miałem normalne kilka razy i nic nie wykryło, a zrobiłem ekg holterowskie 24h i wyszło blisko 2 tyś. dodatkowych skurczy, czyli ok. 2 na minute. Az dziwne, wiec, ze zwyklym ekg nie trafilem tych skurczów. poczytaj o tym i juz tu nie marudz Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Patryk93 Opublikowano 2 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2012 Nie wiem czy miałem robione badanie cukru, wiem że cholesterol był w normie, aczkolwiek wątpię że to cukier, bo robili mi badania krwi, a ciśnienie chyba strasznie spada gdy ma się cukrzyce , a ja mam zazwyczaj 120/60 do 140/70 ... martwi mnie to że lekarz rodzinny za każdym razem mówi mi że mam być spokojny jak to się dzieje, cholera jak mam być spokojny kiedy to mi normalnie funkcjonować nie pozwala...... Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Patryk93 Opublikowano 2 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2012 Nie chce czytać bo tylko się nakręcam.... podczas ataku przyjechała karetka i zrobili mi natychmiastowo EKG ostatnio , i nic nie wykryło , tarczyca wykluczona ... Nie marudze , ja mam dopiero 18 lat a moje zycie zmieniło się o 180 stopni , już nie ogarniam ! Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Patryk93 Opublikowano 2 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2012 TSH było w normie , nie mam , morfologia dobra , cholesterol dobry , biochemia dobra .. Cytuj Odnośnik do komentarza
stce123 Opublikowano 3 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2012 Byłeś u kardiologa czy tylko u rodzinnego? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi