Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Wyczuwanie pulsu na szyi podczas spoczynku

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam pytanie, dalej wam nie daję spokoju wiem wiem, ale trapi mnie to strasznie :-(. Otóż dlaczego widac mi puls na szyi? Pulsuje mi podczas spoczynku, lekko, ale jak np wejdę do domu ze spaceru czy z jakieś gry w piłkę czy coś to mi pulsuje cała szyja... Jest to dla mnie nieprzyjemne ponieważ jak z kimś rozmawiam to boje się że to zauważy i będzie mnie o to wypytywał i jeszcze bardziej mnie nakręcał że to coś poważniejszego... I dodam jeszcze że jak nie myślę o sercu to jest spoko a jak myślę to czuję jego bicie w klatce piersiowej i jak przyłożę rękę to też czuję jak mi bije... Przepraszam że was tak męczę tymi moimi pytaniami ale no jestem nadwrażliwcem chyba, na pewno jestem! :-( Dziękuję wam bardzo za odpowiedzi, pozdrawiam!

Denerwujesz się i nakręcasz .Przez to twoje serce wali mocniej niż normalnie i widac pulsowanie na szyi .Są ludzie którzy czują to i są tacy którzy nie czują .Są tacy którym widac jak im pulsuje a są tacy którym nie widac .Tętnice szyjne są duże i przez to jest widoczne pulsowanie .Jesli nie mozesz z tym życ normalnie idz do doktora i powiedz mu o tym .Albo od razu cię wywali z gabinetu :)albo dla świętego spokoju zleci usg .Bierzesz coś na uspokojenie ziołowego lub pijesz chociaż melisę ?Jesli nie to wiedz że cię znajdę i przegryzę ci tą tętnice na szyi :)

Męczysz się, serce szybciej bije, więc szybciej popmuje krew, przez co ta krew szybciej przepływa przez żyły i tętnice, skóra na szyi dość cienka, a tętnica szyjna jedna z większych w organizmie i stąd to widać, naprawdę dużo osób tak ma, tak samo jak odczuwanie bicia serca w brzuchu (jest tam duża żyła wątrobowa). Nie nakręcaj się, chyba tylko ktoś nienormalny zwróciłby Ci uwagę, że tak masz. A nawet jakby to było coś niespotykanego, to co to kogo obchodzi?