Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Trudności z uregulowaniem gęstości krwi po operacji zastawki mitralnej

Rekomendowane odpowiedzi

Jestem po operacji na zastawkę mitralną ,operacja przebyłem 4miesiące temu w Szpitalu wojskowym prowadzoną przez doktora Małrycego Misimę, bardzo jestem zadowolony z całego zespołu na oddziale kardiochirurgi w Bydgoszczy.Obecnie mam problemy z uregulowaniem gęstości krwi.Cały czes nie mogę obniżyć do 2,50% mój wskażni jest w granicach okoł 3,11,2,97. Acenocumarol pobieram w dawkach 5mg. Myślę że ma to też duży wpływ ścisła dieta ale co w końcu można jeść .

Sadząc po wpisie chodzi o wskaźnik INR 2,5. INR nie podajemy w procentach. Wskaźnik protrombinowy tak. Z Acenocumarolem sprawa nie jest prosta. Brałem go tyle lat i nie umiem dać odpowiedzi jak unormować INR. Na pewno bardziej od diety wpływają inne leki na wartość INR. Każdy organizm jest inny i trzeba po prostu się tego nauczyć jak modyfikować dawkę. U mnie osobiście zdecydowanie się poprawiło po zamianie Acenocumarolu na Warfin chociaż słyszałem, że i z tym jest rożnie. zastanawia mnie ta wartość 97. Jeśli to INR to bardzo wysoki.