Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Dodatkowe skurcze i migotanie przedsionków

sambor

Rekomendowane odpowiedzi

Witam . Jestem *tutaj* nowy więc przepraszam jeśli popełnię jakieś błędy regulaminowe . Mam 33lat a od 18-tego roku życia choruję na nadciśnienie tętnicze. Diagnostyka w klinice nefrologicznej nie wykryła żadnych wad ani niedoskonałości w moim organizmie , no może poza jedną - mam dwie tętnice przy jednej z nerek . Choroby staram się nie zaniedbywać przyjmując regularnie leki i stawiając się u *mojego* kardiologa regularnie co 3 miesiące ( polecam fachowca bo jest jak dotąd rewelacyjny - Dr Dyrbuś z Tych ) .Od 6-ciu lat jak wielu z tego forum doskwierają mi skurcze dodatkowe , z tego dwa lata temu miałem chwilowy napad migotania przedsionków (ok 3,5 godziny) . Na badaniu Holterem ( a było ich chyba z ...) wyszedł mi tylko 1 i tylko raz dodatkowy skurcz . Na co dzień rzadko je odczuwam ale jeśli są to sekundowe i na pewno nie jest ich więcej niż 2,3 na dobę ( przez ostatnie trzy miesiące może max czułem je z 6 razy ) . Ci co mają ich kilkaset powiedzą ,że jestem *szczęściarzem* ale dokładnie wiem co oni czują tylko w dużo mniejszym stopniu zaawansowania . O ablacji nawet nie myślę bo z porad na prawdę kilku wyśmienitych fachowców wiem ,że można więcej popsuć niż naprawić tym bardziej ,że nasza medycyna na wielu rzeczach dopiero praktykuje . Z własnego doświadczenia wiem ,że najważniejszy dla naszego zdrowia jest spokój i dużo , DUŻO ruchu ( każdego jaki jest tylko możliwy) . Osobiście staram się robić wszystko co tylko mogę : jeżdżę motocyklem,latam na paralotni,biegam,pływam,nie wspominając już o rowerze i każdych innych możliwych pracach związanych z fizycznym ruchem i co najważniejsze to sex-u też sobie nie odpuszczam , nawet jak serce *zaklekocze*. ;) Pozdrawiam wszystkich którym cokolwiek doskwiera i pamiętajcie : życie jest tylko jedno szkoda je spędzić zamartwiając się tym czy miałem dwa skurcze czy jeden . Ja osobiście mam je w d... i cieszę się z tego ,że mogłem rano wstać o własnych nogach . p.s. Pamiętajcie są na świecie miliony ludzi którzy chcieli by mieć tylko te problemy co my .