Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Leki przy nerwicy lękowej po operacji wymiany zastawki aortalnej

Gość gosc111112

Rekomendowane odpowiedzi

Gość gosc111112

Witam.Nazywam sie Mateusz mam 20lat. W 2008 roku przeprowadzono mi wymiane zastawki aortalnej na mechaniczna , mialem przy tym tetniaka gdzies na sercu. Wszystko bylo ok az do grudnia 2011 roku. Caly czas od operacji zylem szczesliwie nie mialem zadnych dolegliwosci . Musze sie przyznac ze pale nalogowo papierosy i czasami pilem alkohol. Wlasnie w grudniu po urodzinach gdy obudzilem sie rano bardzo dziwnie sie czulem , myslalem ze to kac ale ten dziwny stan utrzymywal sie przez kilka dniu, czulem sie strasznie jakbym nie byl soba , chodzilem do lekrzy mowili ze brak witamin, witaminy mi nic nie pomagaly , neurolog tez nic nie wykryl. Z dnia na dzien bylo coraz gorzej, poszedlem do psychiatry i stwierdzil u mnie nerwice lekowa , natrectwa mysli , przepisal mi citabax 20 i odkad biore te tabletki byla poprawa ,byly dni gdzie czulem sie dobrze jak dawniej ale rowniez bylo zle, tylko ze odkad biore te tabletki pobolewa mnie glowa ,szumi mi w uszach i pojawilo sie bardzo czeste kolatanie serca, bije nieregularnie, nagle nadgania itp , bardzo sie boje ze cos sie dzieje , problemy z nerwami jakies dziwne rzeczy sie ze mna dzieja, teraz to kolatanie i juz niewiem co mam robic. Boje sie ze to serce mi w koncu stanie, pale papierosy i boje sie ze przez nie umre lecz nie potrafie ich rzucic. Martwi mnie ten czesty bol glowy , i kolatanie serca , wyczytalem ze to moze byc udar mozgu :/ Prosze o pomoc co mam robic :(

Zarówno kołatania serca jak i bóle głowy to objawy uboczne stosowania Citabaxu .moze idz do psychiatry u którego byłeś i powiedz mu o tych objawach .Być moze już nie miusisz go brać lub zostanie od zmieniony na inny .Obawiam się że palenie papierosów w twoim przypadku to lekkomyślnośc ,chociaż by na przebytą wymianę zastawki .Rzuć póki jeszcze nie jesteś uzależniony na amen .

Gość gosc111112

Tak jestem pod opieka kardiologa 16 czerwca mam termin ale boje sie ze do tego czasu nie przezyje , ze przez ten miesiac cos mi sie stanie z sercem..biore citabax od miesiaca , 3 dni temu bylem na wizycie u tej pani i powiedziala ze to napewno nie przez citabax i ze mam go dalej brac wiec juz sam niewiem co robic, ta pozal sieboze psychiatra bardzo nie mila ,chlodna i nie wzbudza zufania...wlasnie pale juz na amen przed operacja palilem 5 lat , po operacji nie palilem kilka miesiecy az raz zapalilem zobaczylem ze nic mi sie nie stalo i od 3 lat znowu pale :/ i teraz boje sie ze juz za pozno na rzucenie , ze te papierosy i tak juz mnie zniszczyly ,boje sie ale mimo to pale :/

Gość gosc111112

Tak tak biore leki na krew varfin, biore rowniez enarenal i avedol, powiedzialem jej o tym i dla upewnienia kazala mi isc do lekarza rodzinnego czy moge je brac i moja Pani doktor powiedziala ze moge. Lekarza rodzinnego mam bardzo dobrego , mila starsza pani ktora duzo wie i gdy zawsze mialem problemy zawsze mi pomagala , trafnie stawiala diagnozy nawet te kardiologiczne bo kiedys byla kardiologiem

Papierosy Cię nie zniszczyły! Co ty w ogóle robisz ze swoim życiem. Miałeś operację na sercu, a zachowujesz się jak dziecko. Skoro położyłeś się na łóżko pod nóż to nie masz słabej psychiki. Psychikę psują substancje zawarte w papierosie w tym 4 kancerogenne. Wystarczy zapalić 1 fajkę i wszystko dookoła wygląda inaczej. Inaczej się czujesz, inaczej myślisz, wzrasta ciśnienie krwi i przyśpiesza serce, kurczą się płuca. Jak nie rzucisz palenia z dnia na dzień to nigdy nie zobaczysz swojej psychiki w jednym twardym kawałku! Takie jest moje zdanie! Pozdrawiam serdecznie!

facet walnij się porządnie w głowę jak można samemu tak niszczyc zdrowie po tak poważnej operacji same nałogi ja ją też przeszłam niedawno i ciesze się że dostałam nowa szansę na życie i dlatego to szanuje i żyje zdrowo bez nałogow i dlatego niemam tych problemow co ty zacznij myslec a wtedy poczujesz się lepiej