Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Piekący ból w klatce piersiowej

Gość Natejsza

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Natejsza

Witam! Mam 20 lat, prawidlowa wage, nie zazywam zadnych leków. Przez ostatnie okolo 2 miesiace miewam bol w klatce piersiowej po lewej stronie w okolicach serca. Bylam u lekarza EKG w porzdku cisnienie jak zawsze ponizej 120 na 70... Nie jest to mocny bol i nie towarzyszy mu przyspieszone bicie serca, wziecie glebokiego wdechu powoduje ustapienie bolu ale ostatnimi czasy bol przeistoczyl sie w bardziej piekacy i promieniuje mi do plecow w okolice lewej lopatki. Prosze o pomoc wie ktos jaka moze byc tego przyczyna?

Może to nie serce a żołądek ?Kup sobie Ranigast i bierz jesli ból wystapi .Jeśli przejdzie po tym leku to znaczy że masz po prostu jakiś problem z żoładkiem ,być może czymś podrażniłaś albo masz refluks czy Helikobakter .

Ale to własnie mogą być objawy z przewodu pokarmowego .Ból i pieczenie promieniujące do pleców .Możesz zamiast Ranigastu kupić Controloc ,on chyba jest bez recepty w ilości 14 tabletek lub 7 nie pamiętam tylko jego trzeba brać na czczo pół albo godzinę przed posiłkiem .Tylko on działa po jakimś czasie a Ranigast od razu .Ranigast można brać niezaleznie od posiłków w momencie wystapienia objawów .

Mam 52 lata.Ja również odczuwam piekący ból w klatce piersiowej umiejscowiony miedzy piersiami i trochę wyżej. Zastanawiam się czy jest to efekt stresu - od dłuższego czasu żyję w napięciu,mam też problemy z kręgosłupem piersiowym Jestem pod kontrola kardiologa jestem po zamknięciu przegrody między przedsionkowej (miałam mikro udary ), biorę leki betabloker ,bisocard ,i na nerwicę lękowa od dłuższego czasu sedam - jestem na lekach przeciw zakrzepowych. Proszę napiszcie czy ktoś z Was ma tak umiejscowiony ból i czy też jest to ból piekący. Jaka jest przyczyna w/w bóli i czy jest to potwierdzone diagnozą lekarską, Pozdrawiam .