Gość mon Opublikowano 15 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2012 witam, mam taka sytuacje przy piciu jakichkolwiek napojow i mowieniu.mam problem z połykaniem musze szybko sobie beknac.zeby mnie nie zatkało w gardle .niemam tarczycy .mam tylko bardzo chore zeby.aha i mam co chwile sline w jamie ustnej i z ledwoscia ja połykam.. prosze o pomoc jak najszybcie, Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość perezz22882 Opublikowano 15 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2012 Lekarz pierwszego kontaktu prosic o skierowanie na gastroskopie. czy niema refluksu i w jakim stanie są zwieracze rpzełyku tzw *spust* do żołądka Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ania05 Opublikowano 15 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2012 Po pierwsze laryngolog ,żeby obejrzał gardło i krtań .Po drugie lekarz ,który da skierowanie do gastrologa .Jesli ci nieczego nie znajda szukać przyczyny na tle psychicznym .Taka trudnośc w połykaniu moze być spowodowana chorobami gardła ,przełyku ,żołądka bądz na tle nerwowym tzw.globus histericus .Problem natury psychicznej moze być potwierdzony tylko przy uprzednim wykluczeniu chorób somatycznych w tym przypadku . Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość 444 Opublikowano 16 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2012 Ja bym jeszcze zrobił rtg płuc,koniecznie z opisem radiologa i z tym do lekarza.Czy palisz? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość 444 Opublikowano 16 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2012 Jak masz chore zęby, to są dentyści zajmujący się chorobami przyzębia i należy spytać takiego dentystę czy to połykanie może mieć z tym związek.A może rezonans głowy i szyi strzelić? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Leolin Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2012 A po co rtg pluc? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi