Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Bóle brzucha, ucisk w głowie i trudności z przełykaniem śliny a nerwica

Gość Karola199631

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Karola199631

Od dawna mam bóle brzucha , czuje dziwny ucisk w głowie czasami ból z tylu głowy. Kiedyś miałam trudności z przełykaniem śliny. Boję się że mam guza w mózgu ... Ostatnio w szkole zaczęło mi się kręcić w głowie nie wiedziałam co się dzieje zaczęło mi bić szybko serce musiała przyjechać po mnie mama. Wieczorem zrobiło mi się gorąco miałam wypieki na twarzy i wysoki puls czasami mam dobry a czasami za wysoki.. Wieczorem trudno mi się zasypia ponieważ źle się czuje. Właśnie do tamtych objawów doszły zawroty głowy i skoki ciśnienia. Czasami jak mi się tak kręci w głowie zaczynam płakać mówić że nie chce umierać itd . Wiem że może to śmiesznie brzmi ale to silniejsze. Ostatnio w kościele też mi się zaczęło kręcić w głowie i musiałam wyjść. Na ból brzucha miałam robione badanie moczu i wszystko ok po tych zawrotach znów byłam u lekarza mierzył mi ciśnienie i miałam wysokie , robili mi ekg i miałam trochę przyspieszone serce. Jutro jadę na badanie krwi. Boję się ... Tym bardziej że we wtorek mam testy.. Myślicie że to może być nerwica?

Nie,ale zbyt niski lub zbyt wysoki poziom powoduje,ze tarczyca nie pracuje jak należy i mogą być od czasu do czasu kołatania serca i nadwrażliwość emocjonalna.Po wyrównaniu poziomu hormonów wszystko wraca do normy.To nic groźnego! No i nie musi ciebie dotyczyć.Może to ,,tylko** nerwy?Ale najpierw trzeba sprawdzić fizyczne przyczyny dolegliwości.I widzę,że lekarz dała ci skier. na badania.Jak okaże się,że fizycznie nic ci nie jest, to dopiero zajmie się ew. nerwami.Nie panikuj.Czekaj spokojnie na wyniki i co powie lekarz.Weź cos ziołowego na uspokojenie i czekaj.

To chyba mi nie przejdzie mam 8 lat mój tata jest chory mama też zaczyna a jest w ciąży i nie może brać leków bo jest w 5 mies. a ja się zaraziłam od mamy bo z nią śpię ostatnio mnie bolała głowa i mdliło mnie dzisiaj w szkole mało nie zwymiotowałam bo czasami nie mogę przełknąć śliny i czuje coś kującego w gardle i byłam w szkole 4 -3 razy u pielęgniarki.A jak przyszłam do domu zemdlałam pani pielęgniarka w szkole powiedziała że mam jakąś anginę czy coś w tym stylu mam zaczerwienione gardło i białe kropki na języku. a doktor Pietrzyńska z ośirodka itd. sr nie bardzo znam orto XD i mówiła że nic a nic nie widzi u mnie i nie wiem wkońcu która mówi prawdę pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!♥

Ale mam sposoby : 1. jest o brzuchu więc tak : Najlepiej się wykąpać w ciepłej wodzie jedzenie wam mama przygotuje a wy wskoczycie do łóżka i zaczekacie na jedzenie jak zjecie mama da wam picie np. sok jabłkowy , herbatę z 2 łyżeczkami cukru , kawę inkę lub ciepłe mleko. 2.jest o głowie najlepiej wziąść (czy coś) orto nie umiem XD jakieś tabletki do ssania na bule np. tak jak piszę brzucha itp. brać 1 pastylkę 3 razy na dobę leżeć cały czas w łóżku. itp. 3. jest o gardle : jak was uciska gardło i nie możecie połknąć śliny to pobierzcie pastylki do ssania które wam nie zaszkodzą a jak nie pomoże udajcie się do lekarza mam nadzieję że pomogłam bo mnie tez boli wszystko z tych rzeczy ♥♥♥