Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Mamy z nerwicą

monic25

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam pytanie wczoraj wieczorem przydarzyło mi sie cos dziwnego przypominam ze cierpie na nerwice a mianowicie nagle zaczeła mi dretwiec lewa reka puzniej miałam prabrem z widzeniem a puzniej rozbolała mnie głowa i boli do dzis i miałam problem z mowieniem bo mi jezyk zaczoł dretwiec i strasznie bolały mnie plecy nie wiem czy to nastepny atak nerwicy czy cas innego prosze o pomoc

Agulka przypomniałam sobie,że mnie tak po jednej stronie glowa bolała przez chyba 3 miesiące.To było niestety od zęba.Jak przychodziłam na wizytę,to mówiono mi,że wszystko gra,ale jak w końcu przeleczyłam go kanałowo to problem się skończył a co do drętwienia ręki to większość z nas tu na forum to miała.Zelka ma rację,nerwica szuka sobie naszych czułych punktów i w nie uderza.Ja już miałam setki objawów,ale jak coś pokonam,to pojawiają się nowe dolegliwości-ot taka zabawa w kotka i myszkę.Ja więszość dolegliwości olewam,ale jak mi słabo to boję się panicznie,choć już mniej niż kiedyś.Nie martw się,to tylko franca się dobija do Ciebie. Magdzik Ty też kochana się nie martw.Już nie raz tak miałaś,że było gorzej a za dwa dni napisałaś,że zabrałaś Kubusia i szaleliście po sklepach.Nie wiem czy to u Ciebie się sprawdzi,ale ja jak mam gorsze dni,gdy wyjec mi się włącza to ćwiczę.Czasami nie mam siły,łzy walą grochami a ja ćwiczę.Cokolwiek-skłony,wymachy rękami czy nogami.Potem padam na wyro zmęczona,ale potem przechodzi wszystko i robię to co muszę.Spróbuj,może to podziała i na Ciebie.

Agulka----moja migrena jest masakryczna.łeb po prostu odpada z bólu.nie mogę się ruszyć.jestem śpiąca;/ale najgorsze są zaniki widzenia,mam takie jakby plamy przed oczami.potem głowa boli jeszcze parę dni;/ ale wiesz jak z nerwica...szuka ,szuka aż znajdzie słaby punkt...tak żebyś się nie nudziła:P ja walczę z całych sił i daję radę...ale powala mnie jak mi jest słabo albo łapie mnie tachykardia....chodź już nie wpadam w panikę(wtedy zdarzało mi się mdleć)....kochane damy radę!!

Agulka zbadaj kręgosłup, może od niego takie rzeczy się dziać. dziewczyny ja leżę i płaczę, chciałam dzisiaj już iść do lekarza ale jej nie ma, za tydzień się umówiłam, mam taką deprechę, że beczę a wszystko takie nierealne, boję się że zwariuję , że mi wszystko ta choroba odbierze, wszystko co kocham. chcę być ,tylko szczęśliwa i dawać szczęście innym, reszta nie jest ważna.

Magdzik Kochana będzie dobrze jak miałam tak wczoraj a nie wspomne juz o weekendzie atak za atakiem i mi tez ryczec sie chciało ale nie poddaje sie,dzis wstałam z lekiem,strachem ehhh brało mnie wypiłam meliske powtazałam sobie ze wszystko jest wporzadku,ze nic mi sie nie stanie i jakos troche przeszło tez nie mam na nic sił a po obiedzie jade na baese co mam byc to bedzie.Wiec kochana dasz rade!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Tyle razy juz dałaś rade,jestes silna!!!!!

Magdzik,Kasiula ma rację,tyle razy dałaś radę to i teraz dasz,głowa do góry kochana !!!!Z tym odrealnieniem to jest przesrane,ja w takich sytuacjach wytrzaskam się po twarzy i przechodzi.Magdzik,wstań z wyrka,otwórz okno,pooddychaj świeżym powietrzem od razu będzie lepiej.

Hej dziewczynki,no i rodzynku:) Witam nowe forumowiczki:) Ja dzis z rana zabiegana,jeden sklep,drugi,trzeci,oczywiscie Andziunia,jak Ty autem i z mezem:)Ale reklamacja udana,bo kupilismy malej butki,a w domu okazalo sie,ze w jednym bucie wkladka jest za mala,na szczescie wymienili na miejscu:)Do tego wykorzystalismy,ze mala jest w przedszkolu i kupilismy prezenty pod choinke,bo zawsze robimy zakupy z nia i ciezko cos przed nia ukryc:) Teraz maz w pracy,a ja zaczynam sie stresowac bo ide sama po mala do przedszkola,byle dojsc tam i z powrotem.Martwie sie bo nie pojde na zebranie do malej do przedszkola,bo nie mam jej z kim zostawic,a ja zawsze uwazalam,ze to moj obowiazek na takie spotkania chodzic,no i wogole wlacza mi sie ta glupia lampka,ze co pomysla w przedszkolu,ze mnie nie bedzie i skad wezme info co na nim bylo.Ja mam obsesje na punkcie co pomysla inni o mnie i nie umiem tego przestawic.wrrrr Tyta,jak sie czujesz dzisiaj,nic Ci nie jest po upadku? Kasiula!Wypad na pewno bedzie udany,zrelaksujesz sie w wodzie:)Daj znac jak bylo:) Magdzik!Moze poprostu masz taki kiepski okres przez pogode,a moze te tabletki sa dla Ciebie za slabe? Agulka mozesz przejsc sie do neurologa i to sprawdzic czy to nerwica czy moze cos od kregoslupa,a jesli to migreny to neurolog tez Ci w tym pomoze:)Ja ostatnio bylam i mi mowila pani doktor,ze w tym teraz okresie jesiennym czesto ludzi boli glowa.

Cześć ja dopiero z łóżka wstalam, boję się sama zostać w domu, zaraz po syna idę, mam takie odrealnenie, że nie pamiętam nawet sk ąd nałam wodę którą piję, nie wiem czy spałam czy nie, chyba maila napiszę do mojej pani doktor, czuję też że trochę panikuję, a tabletki napewno mam za slabe ale boję się że po zwiększeniu znów będę musiała zwiększac i znów a potem dupa będzie bo jak z wyższej półki spadnie aktywnośc tabletki do moich objawów to moje ciało szok przeżyje i będzie nie miło

Hejka moje kochane :) oraz serdecznie witam nowe formuowiczki NOWA MAMA i ZELKA27 :-))))) ojejku ale żeście sie rozpisały dziewuszki :)u mnie w miarę ok prócz mojej pupy całą noc nie spałam i przewrócic sie z boku na bok był dla mnie jednym wielkim koszmarem smaruje sie maścia na stłuczenia moze cos pomoże , z rana kolezanka nas zawiozła do szkoły bo sama bym nie dała rady dojśc na pieszo na szczęscie mam tu dobrą przyjaciółkę i bez problemu nas zawiozła idstawiłysmy dzieciaki i zabrała mnie do siebie poplotkowałysmy,sniadanko zjadłysmy i tak zleciało do 14tej znów po dzieciaczki i w domu w końcu nim sie ogarnełam z obiadkiem i sprzataniem teraz dopiero zasiadłam na kompie :) Magdzik serce nie poddawaj sie kochana juz tak dobrze było,odrealnienie jest okropne wiem bo tez tego nienawidzę,kiedys mi moja P.Psychiatra powiedziała ze niektore leki nie działają od razu i skutki uboczne moga wystapic nawet po miesiacu ich brania może akurat u Ciebie tez tak wygląda nie pamietam ile juz bierzesz leki???Trzymaj sie kochana i wypier....l nerwice za drzwi :) Kasiula25 basen to cudowna sprawa chodziłam jeszcze 2 lata temu co srodę z kolezanką zobaczysz jak sie odstresujesz i miescie rozluznisz idz i sie nawet nie zastanawiaj tylko pamietaj nerwica z Toba na basen nie ma wstepu :)))))