Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Mamy z nerwicą

monic25

Rekomendowane odpowiedzi

Haha bartek jest najlepszy:) zarażasz uśmiechem, na fb też się uśmiecham jak tylko jakiś wpis twój widzę:) mnie boli głowa i źle się czuję, po 16 pojechałam synem do sali zabaw sami autobusem i tramwajem , potem lody zakupy, no i mały zasypia ze swoim nowym sprzętem lekarskim:) wszystkich już zbadał w domu a ja mam chwilę dla siebie, musialłam się położyć n godzinkę, bo się stresowałam tym pasowaniem na którym się popłakałam lekko z dumy, mój synek tak śpiewał ładnie i tańczył i na pierwszy plan wychodził co chwilę, i po tym położeniu się czuję się beznadziejnie psychicznie, odrealniona, zmęczona i płakać mi się chce bo boję się że mi leki nie pomogą.

Hej kochani u mnie sssssssuuuuuperrr dzien!!!!!! Zero stresu, a zalatwiania mialam ze ho ho ho. Najpierw psychiatra:)) kazala dalej brac lek, i mam jeszcze przez 2,5 tyg brac po 10mg, potem po 3/4 tabletki przez 2 tyg a potem cala!! strasznie dlugo co nie? dziwnie troche ale ok.. czulam sie dzis jakbym byla normalnie soba!!!!!!!!Kasią:)))))) potem zalatwilam w banku i stalam w kolejce, nic mi sie nie dzialo, pozniej na poczcie stalam, gdzie normalnie przeciez bym uciekla!!Czulam sie tak lekko taka pewna siebie........ potem przeszlam kawal miasta robiac zakupy, zatrzymujac sie gdzie chce, co chce:)Extra!! Na koniec lecialam do notariusza bo to mieszkanie sprzedaje, i porostu rewelacja. Czy paxtin dziala? pol tabletki? mozliwe. Niemam juz zadnych skutkow ubocznych jedynieduzo pic mi sie chce ale to moze przez katar. Aha no i powiedzialam o tym wzroku rozmazanym troche, chociaz on mi tak nie przeszkadza za bardzo czuje ze mi sie porpawia, lekarka pwoiedziala ze jesli wzrok mi bedzie bardzo przeszkadzal i bardzo zamazany to wtedy bedzie musiala mi zmienic lek, ale ze narazie mam wytrwac do stycznia, i mam termin na styczen dopiero chyba zeby cos sie dzialo,ale mi mowi nic sie nie bedzie dzialo:)) i powiedziala mi jedna rzecz, mowi trzeba nad soba pracowac! ja jej zadalam pytanie czy te leki mi pomoga?czy bede taka jak kiedys, ona mowi ze tak, po to sa te leki, i ludzie normalnie na nich zyja, ciesza sie zyciem. Mowi ze trzeba miec zajecie przy tych lekach, bo jak sie bedzie dalej lezalo to nie bedzie dobrze, to nie jest tak ze bierzesz lek i czekasz na efekt np w lozku czy fotelu. Trzeba myslec mam lek, wzielam to musze dzialac, pozbyc sie choroby, wychodzic na sile i stopniowo wszystko wrocii do normy. Jestem dzis pelna optymizmu ze da sie normalnie funkcjonowac, da sie zyc!!!!!!!!!1 To co widzialam wgl na tym oddziale dziennym to masakra, jakie ludzie maja problemy, jedna dziewczyna taka chudziutka i miala takie wielkie oczy jak po amfie, wystraszona taka, mialam ochote znia pogadac. Ok uciekam do wyrka mileych snoow:))

Kasiu dużo picia to możliwe, że przez tabletki ależ mnie suszyło po nich równo, nie mogłam się nasycić piciem. Ja dziś się czuję paskudnie, z łóżka wstawać mi się nie chciało, płakać mi się chce i nie mam sił psychicznie ani fizycznie bo ciągle nie wiem czy będzie lepiej czy gorzej. co jest ze mną że nie mogę jakoś się lepiej poczuć, jednostajnie, a nie huśtawki chociaż i tak jest lepiej niż było:) czuję że mam objawy tężyczki, bo ta słabość wycięczenie specyficzne takie, że po mięśniach sie to czuje to typowa tężyczka, muszę zrobić badania na magnez znów, bo odkąd zaczełam brać leki na lęki to magnez odstawiłam bo mdlałam po nim, jakoś się te wszystkie rzeczy gdyzły u mnie mimo że nie powinny i kazali odstawić

Hejka babeczki :) no i sobie wykrakałam zakwasy mam na maksa w nocy obrócic sie z boku na bok nie mogłam, po zumbie miałam tylko w nogach dzisiaj mam dosłownie wszędzie w rękach,nogach,plecach,brzuchu a wieczorem idziemy na dance jutro to chyba tylko powiekami bede mogła ruszyć hihihi.............. ;-) Ksiaaa fajnie ze sie dobrze czujesz, wkoncu!!!!!Ja tez uwielbiam takie dni az zyc sie chce, człowiek nabiera wiecej sił i optymizmu, Ja to takie dni nazywam dzien odpoczynku nerwica ma urlop a my odpoczywamy psychicznie i fizycznie :) taki dzień ulgi prawda???? Kasiula25 jak tam u tesciowej???? pogaduszki?? Ja mam supr tesciowa jak mieszkałam w PL zawsze z rana do mnie wpadała na kawusie nie było dnia żeby jej u nas nie było, brakuje mi tu jej i wogóle wszystkich :( ale cóż mąż ważnejszy bo takie zycie na odleglość to nie życie jeszcze z moja nerwica bym chyba oszalała.....

Witajcie Tak to prawda takie dobre dni dodaja niezlego kopa do zycia , energi i wiary w swoje mozliwosci. Ja biore magnezu bradzo duza dawke wieczorem zawsze, pani psychiatra mi tak kazala, zawsze bralam 1 tabletke, a teraz chyba w sumie 500mg magnezu. Madzia Ty sie nie zamartwiaj, wiecej optymizmu, nie mozna myslec czy mi leki pomoga czy nie itp. ja tez tak myslalam na poczatku i zle sie czulam wogole. A teraz cos sie ruszylo i czuje sie swietnie oby tak dalej. Wstan z lozka , porob cos fajnego, idz do sklepu, zrob makijarz, ugotuj cos pysznego, wymysl cos:)) bedzie lepiej zobaczysz. Milego dnia

300-400 mg jonów magnezu to dobowa dawka dla doroslego czlowieka. Jesli zapytasz babki w aptece o magnez z wit b6,najlepszy to ci taki poleci. Na opakowaniu pisze czy jedna tabletke czy dwie powinno sie brac. Ja np biore teraz maglek z wit b6 ale musze 2 razy dziennie brac. Dobry jest tez asparagin forte, to jest duza dawka magnezu i potasu, stawia na nogi. Ja raz kupuje zwykly magnez raz wlasnie tez asparagin.

Witam kochani :) Ja czekam na mojego bo ma mi kase przywieźć i poprzegnać sie z dziewczynkami bo na 2 tyg. do dani jedzie. więc ja w tym czasie pojade na zakupy bo w lodówce pusto a potem powożę drzewo żeby sie zrelaksować :P TYTUŚ biedulko zakwasy są najgorsze ale chyba było warto ? KASIAAA super że u Ciebie taka poprawa KASIULA25 z chłopakiem czy bez ważne że sie udało ja mam nadzieje że dziś też mi sie uda jak pójdę do marketu :) ale sie rozpisaliście he he :P

Kasiula gdybym tylko miała wanne to bym sobie takie codziennie kapiele fundowała ale mam tylko prysznic :( nie ma to ja w wannie sobie polezec nogi do góry piana po szyję i świeczuszki zapalone, olejki do kapieli achhhh marzenie, za każdym razem jak do mamy jeżdzimy to od razu sie kąpie w wannie leze ponad godz to już u mnie tradycja heheh a tak to jakas pod denerwowana chodzę przed tą imprezka niewiem sama czemu przeciez takich wyjsc sie nie boję ale tylko spojrze na kieckę od razu mnie brzuch boli :( wc juz zaliczyłam z 3 razy kuzwa boję sie że mnie bierze :( a jak było u teściów dałas radę???

Aha no to sobie świetnie poradziłaś :-))))) za pół godz idę pod prysznic po stoje trochę w cieplutkiej wodzie moze sie troche odprężę zrobie sobie peeling i o 15tej koleżanka ma przyjsc uczesać mnie,jeszcze patrze na necie jak sobie fajnie oko pomalować i wszystko mi sie miesza hahaha Ja mam kąciki oczy opadające i muszę je jakoś umalować zeby je podnieść podkreślic te oczy jejkuuu cos czuje ze wyjde jak baba jaga ;-((((

Ajtam napewno będzie dobrze,makijaż wyjdzie. Ja na takie imprezy jak chodziłam..... ehhh ostatnio chyba rok temu byłam to robiłam sobie przydymione oko(grafitowe nigdy nie zawodne i zawsze modne,kąciki trochę rozswitlone jasnym i było ok) :)))) A swoją drogą to rozbawiłaś mnie tą babą jagą hihi Ja tez nie długo zmykam na poobiedni spacerek ale mam stresiora

Noooo hahahah prawdziwa Jędza znając moje możliwości hihihi ;)Ja na codzien maluje sie tylko podkładem puderek i rzęsy tuszem a na imprezki zawsze mam dylemat jak oko zrobić tym bardziej że mój mężulek nie lubi mocnych makijaży a szczególnie czarnych oczów mocno wymalowanych i jak tu sie dostosować ???zeby było imprezowo a delikatnie ??? nieeee daaaa sięęęę !!!!!!!!!!!!!!!!!!! kuzwa !!!!!!! nie miej stresiora nic Ci to nie da a i tak pójdziesz i tak :) i po co tu sie denerwować nie potrzebnie prawda???? wiem że łatwo się pisze a sama się coś cykam haheheheh

Ahhh jaka jestem zadowolona,byłam na spacerku prawie 20 minut jak sie ciesze:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) A tu coś co znalazłam w internecie może przyda Wam się: Masaż uszu jest wspaniałym sposobem na uwolnienie endorfin z mózgu i poprawienie samopoczucia. Najlepsze w tej metodzie jest to, że aby się odstresować wystarczy zaledwie kilka minut masażu. Zacznij od delikatnego podszczypywania małżowiny usznej używając do tego celu kciuka i palca wskazującego. Następnie ugniataj zewnętrzną krawędź ucha od dołu do góry. Ta część ucha posiada punkty refleksologiczne, których uciskanie może zrelaksować poszczególne części ciała. Zakończ masaż poprzez masowanie środkowym i wskazującym palcem skóry głowy znajdującej się za uchem. Każdy z nas zna siłę śmiechu. Wiemy, że śmiech poprawia humor oraz jest najlepszą rzeczą jaką możemy zrobić, aby poprawić swój nastrój. Poza tym, normalna okazja do śmiechu nie zdarza się zbyt często, a śmiech nie przychodzi łatwo. Zabawnym i zwariowanym sposobem na niekontrolowany wybuch śmiechu jest znalezienie zajęć (najlepiej poprzez Google), klubu albo studia Jogi, w którym odbywa się Joga Śmiechu. Możliwe, że na początku będziesz musiał wyjść poza swoją strefę komfortu jednak zapewniam cię, że będziesz na końcu usatysfakcjonowany i miło zaskoczony Jak coś jeszvze znajde to dam znać.