Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Mamy z nerwicą

monic25

Rekomendowane odpowiedzi

Gość samotnawtymwsz

Witajcie dziewczyny!! Mamuskaznerwica a dlaczego masz lęki przed padaczką?? Ja mam lęki wokół mego serca bo zawsze w klatce peirsiowej czuję lęk i mam dodatkowe skurcze ale staram się coś robić by nie mysleć o tych lękach, może postaraj sie odprężyć, zając czymś głowę..może zagraj na kurnik.pl, ja tam gram... Mamuska a pijesz regularnie melise? ja tez miałam problemy ze snem i ona bardo mi pomogła, dodatkowo zmęczyć się trzeba w ciągu dnia i jakoś da się spać, fakt tez ma bardzo lekki sen ze byle szmer mnie obudzi i czasem już nie umiem zasnąć..więc sama się w sumie nie dziwie ze mam często dni do tyłka skoro jestem niewyspana .....ii jesli kochana nie pijesz meliski to zacznij a mzoe nawet lepiej gdybyś nervosan zaczęła pic , on ma w składzie więcej ziół, dodatkowo przed snem validol

Witam kochani :) Ja teraz przyjechałam do mojego, miałam jechać do niego za tydzien ale juz nie mogłam sobie poradzić z tymi potworkami myslałam że mnie trafi, wogóle to sobie wczoraj wyszłam z domu i zawędrowałam aż do sklepu zero stresu czuje że już ze mną jest super :) MONIC25 kochana ja tez tak miałam przez pierwsze dni nawet z łóżka nie wstawałam a teraz czuję że żyję wiec bądz silna bo będzie lepiej :)

Gość samotnawtymwsz

Hej Minic, ja kiedys bralam tabletki przez 3 dni i je rzucilam bo wpadlam w ogromny napad paniki gdzie nigdy w ogole nie miewalam zadnych atakow paniki. To bankowo skutek uboczny ale ja mialam brac po calej wiec pewnie miałam tak ogromny skutek uboczny, ze rzucilam tym świństwem. U Ciebie pewnie jest to samo ale w mniejsze te skutki bo bierzesz tylko ćwierć. Ja wróciłam z górek i w trakcie ciągnięcia dziecka na sankach czyli podczas wysiłku miałam znowu dwa skurczaki, na szczęście pojedyncze ale jednak zaś mi się odechciewa wszystkiego

Hejka :) Samotna pisalas z na kurniku grasz?? Ja tez :) w co grasz? bo ja na literakach super sprawa i na kulkach zapiepszam hi hi :) U mnie lepiej dużo lepiej ta polopiryna postawila mnie na nogi wzielam po jednej co 3 godz i na noc wypocilam się jak szczur i rano jak nowo narodzona,chcialam jeszcze dzisiaj polezec ale to jedna kolezanka pozniej druga i dupa teraz zaleglam pod koc i leniuchuje :)ale wczoraj do 23ciej niewiedzialam jak się nazywam łeb pekał kosci bolały nawet włosy i paznokcie ta grypa to faktycznie mutant zżera człowieka momentalnie :( Monic dziękuje Ci kochana dzięki Tobie wróciłam do zywych :) i Kasiula Tobie tez? a Ty jak właśnie lepiej?? Andziunia to tez moja P doktor o wszystko się jej radzę i zawsze mi pomoże,Gracja tak samo podtrzymuje zawsze na duchu moje kochane dziewczynki dziekuje Wam za wszystko :) a co u reszty babeczek??

Tytka super ze u ciebie już zdrowo.ja dziewczynki dzis miałam iśc do dzieci pilnowqać ich i tu dupa rano dostałam telefon ze jedno maleństwo jest w szpitalu i tak mnie to jakoś rozbiło że nie umiałam się za nic zabrać dopiero po południu wziełam się za rozebranie choinki i sprzątanko,oczywiscie z przemeblowaniem hahaha.teraz jeszcze pransko powiesiłam i gotuję obiadzior na jutro bo tak to będę sie mogła wybyczyć dłużej w wyrku.ale cwana jestem nie????w piersiach mnie znów boli bo pewnie powinnam jeszcze leżeć w łóżku ale ile ożna wytrzymac wygrzewajac się.musiałam wszystko ogarnąć bo pewnie w poniedziałek pójdę już chociaz do jednego dzieciaczka to w domu musi być porobione.monia bedzie dobrze,musisz przeczekać ten ciężki okres potem już będzie z górki,będziesz miała siłe na więcej i więcej.tego ci życzę jak i wam wszystkim.miłego wieczorku

Wiecie coś wam zdradzę bo staram się jak mogę zeby żyć w miarę normalnie i nawet wychodzi mi to jakoś mimo że fizycznie nie czuję się lepiej ale mam jakiegos strachańca ze nerwica mnie zaatakuje w najmniej oczekiwanym momencie,wiem że nie powinnam o tym myśleć ale czasem myslę.cholerka poradźcie co na to moje głupie myślenie co.......

Gość samotnawtymwsz

Gracja ja mam tak samo, idąc gdziekolwiek myślę o swoim samopoczuciu i o tym ze pewnie zaraz mnie złapie i niestety często mnie zaczyna łapać ale na szczęście potrafię prawie zawsze to opanować. najgorsze jest myślenie o tym, bo jak nie myślisz to jest ok. Moze z biegiem czasu będzie lepiej, może zając myśli czymś innym a przynajmniej próbować bo wiadomo, ze ciężkie to do zrobienia

No i niby jak jestem zajęta to spoko ale jak się tak zaczyna zastanawiać nad sobą to przychodzi myśl ciekawe kiedy franca zaatakuje i co zrobić zeby lepiej nie zaatakowała,to jest głupie myślenie wiem ale myślę o tym bo juz kilka razy miałam nawroty.chociaz teraz może być inaczej bo z tego nawrotu gdzie było tragicznie wychodzę bez leków i bez terapi wiec sama jestem ciekawa albo raczej boję się w jakom stopniu ona by mogła mnie dopasc.o to mi tylko chodzi.boże po co ja myślę nie powinnam wogule sobie głowy tym zaprzatac żeby nic nie sciągać na siebie.postaram się już nie myśleć na ten temat.

Gość MAMUSKAZNERWICA

Hejka:) Ja tez gram na kurniku najczęściej w literaki czasem w tysiąca:) SAMOTN WTYMWSZ. piłąm melise kiedys akurat mi się skończyła i zawsze zapomne kupić:( ale musze znów zacząć pić. Czasem jak sobie strzelę jakieś piwko to w nocy sie wlasnie budzę i nie umiem spac mam jakieś *trzęsienie od środka* (stąd lęk przed padaczką) czasami po 4, h nie śpię ale to się zdarza również jak nie wypiję nic;p Wniosek jest jeden muszę ograniczyc picie piwka:) Co do serca też czasami mam wrażenie jakby na chwileczke przestawało bhić ale jakoś mnie to nie rusza nie zwracam na to uwagi:) Nie wiem czy u was ale na górnym sląsku napadało tyyyle śniegu że grzechem by było nie iść z dzieckiem na sanki:D:D tak więc ugotuję obiadek i zaraz idę. Pozdrawiam

Gość samotnawtymwsz

MAMUSKAZNERWICA ja tez meiszkam na Gornym llsląsku i p o obiadku tez wybywam na sanki:) codziennie wychodze na sanie a czasem i nawet razy 2....lubie taka pogode, nie ma cieplo i jak chwyci mnie uderzenie goraca to mzoan szybko sie schlodzic a latem niestety makabra, jak juz czlek dostanie uderzenia goraca to panika sie poweiksza bo nie masz sie czym schlodzic:( Jesli chodzi o alkohol to w ogole nie pije bo po nim na drugi dzien zawsze umieralam mimo iz wypijalam na serio gora dwa piwa...smiali sie ze mnie ze jestem ekonomiczna i nawale sie nawet jednym piwem hehe i to tym smakowym hehe..teraz w ogole nie pije i nie pale

Hej kochani u nas też pełno śniego prawie pogoda na kulig tylko szkoda ze nikt nie robi....mam ochotę na spacer do lasu tylko sama nie wiem bo jeszcze nas kaszle i trochę sie boję a musimy wyzdrowieć porzadnie bo ja do roboty a syn na kolędę w piątek z księdzem.ale taki mały spacer po lesie jak się dobrze ubierzemy to nic się nie stanie bo na sanki to się boję bo to się spocić zaraz idzie i potem kaplica znów.ale pogoda piękna niech mówi kto co chce to ja uwielbiam śnieg!!!!!!!!!!!!!!!!!!!miłej niedzieli dla wszystkich

Gość samotnawtymwsz

No i bylismy 2 godziny, zmarznieta na maxxa i ze zlym samopoczuciem bo przy wyjsciu jak i na poczatku naszej drogi na gorki znowu mialam jazdy z tym serduchem echh....czlowiek sie cieszy ze wychodzi a tu nagle zas to serce....jak ma sie czlek do tego przyzwyczaic?? Nie idzie:(

Gość Yamakushi1995

Witam mam 17 lat i chyba mam problem z nerwicą do końca nie wiem czy to nerwica ponieważ czuję takie uciski w głowie mam zawroty głowy bardzo strasznie boli mnie głowa kiedyś byłem w szpitalu bo mnie brzuch bolał miałem stwierdzony wyrostek ale nic nie wyszło ludzie ja już od tego umieram a podkreślam że mam dopiero 17 lat w ogóle prawię nie śpię podkreślam do tego doszły jakieś dziwne nie wiem jak to nazwać że siedzę w domu i mnie wszystkie mięśnie od tego już bolą bo organizm się broni i już tego nie wytrzymuje a zaczęło się od kłucia w klatce piersiowej i szybkiego bicia serca miałem robione ekg i wszystko było dobrze zapisali jakieś leki i odesłali do domu a to wszystko nawraca do tego mam takie coś że jak raz siedziałem w łóżku to złapała mnie taka dziwna febra jak by chodź nie miałem gorączki i jeszcze te zimne poty ludzie pomóżcie

Wiem że do psychiatry ale to nic nie pomoże zapisze jakieś psychotropy i będzie jeszcze gorzej ja mam ciągle te zawory głowy a u nas jest taki szpital że za przeproszeniem tam jest tak że jak już ci coś jest to cie dopiero wezmą bo tak patrzą na ciebie krzywym bykiem i nawet porządnie prześwietlić nie chcą a mają taki sprzęt ja w czwartek prywatnie idę z mamą do lekarza

Gość MAMUSKAZNERWICA

YAMAKASHI może to jest od zatok? Nie histeryzuj tak będzie dobrze:) Ja choruję na zapalenie zatok baardzo często tez miewam zawroty głowy i czasem czuję się tak jakbym zaraz się miała przewrócić. W sumie nie wiem czy to z nerwicy czy z zatok ale już się do tego przyzwyczaiłam choć zawroty są bardzo często i czasem naprawdę bardzo silne:( Ze zmęczenie również możesz mieć takie objawy. Proponuję zażywać magnez codziennie 1 tabletke i udać się do lekarza po skierowanie na badania. Zmierzyć ciśnienie. Pozdrawiam. Samotna gdzie w jakich okolicach mieszkasz? Jeżeli można wiedzieć? ;) Może dostałabym od ciebie nr gg? ;p

Witam wszystkich:) a co tu tak mało napisane przez cały weekend?? ja byłam u teściów, ale mój teść to jest jakaś masakra taki wredny się robi na stare lata...leci po tej mojej teściowejjjjj....szok! więc za bardzo nie odpoczęłam! u mnie samopoczucie ok. jak tam u was dziewuchy??

Witajcie kochani ! U nas dzisiaj piękna pogoda,ja od rana jadę na szmacie i pranie robię.W sobote miałam księdza,wyczekałam się na niego od 9.00 do 13.30 Siedział z 20 minut i poszedł.Całkiem fajny,taki luzacki.Niedziela też szybko zleciała-zlazłam z wyra ok. 11,potem obiad,rozbieranie choinki i ozdób,kościół.Także weekend zleciał szybciuteńko. Tytuś ja młody? Gracja Zuzia już wyszła czy jeszcze w szpitalu? Miłego dnia Wam życzę.