Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Mamy z nerwicą

monic25

Rekomendowane odpowiedzi

Dzięki gracjo:** kuruj się kochana:* a to dla was, mi to poprawia bardzo humor, muzyk leci na cały dom, a ja tańczę! jest cudownie!!a muszę się ogarnąć i coś upichcić, gracjo moje łóżko też było dziś rano ale nie dadzą mi lenia złapać to jestem na nogach a jutro 12 godzin w szkole nie wiem czy dam radę aż tyle http://www.youtube.com/watch?v=tiSnHkJGyn4

Dzieki Tyta doczytałam teraz sovbie Twoj post. Ja bylam u dermatologa a nie psychiatry.swoja droga nie wybieram sie tam, walcze sama bo nie chce tego swinstwa łykać bo i tak wróci .. dla mnie to bez sensu brać by potem znowu łykać a wiem, ze u mnie tak bedzie bom słabe dziewcze:) Tyta nadal sie pocę jak się zestresuję, jak w ogole mam gdzies isc to poca mi się ale tylko pachy bo z cialem problemow nie mam no i te uderzenia goraca oczywiscie miewam ale najbardziej to w okresie przedmiesiaczkowym czyli tzw napieciem. Dzisiaj mialam isc po skierowanie do innego lekarza oraz pogadac o tym ale znajac zycie ze stresu wyleci mi to z glowy. Czytałyscie to co wam przeslalam? pisalo w nim o tężyczce ktora daje bardzo podobne objawy co nerwica

Witam ponownie jak tam mija Wam dzień? Mi w miare tylko przy robieniu obiadu mnie brało ale jakoś dałam rade ehhh,pozniej ide w gosci ciekawe jak bedzie brrrr....... A poza tym straszna cisza tu jest,nic nie piszecie..... Samotna czytałam ale nie nakrecam sie co prawda jest tam pare objawow podobnych do nerwicy..... Wchodziłam dziś na tego bloga ale nic nowego nie mam dodanego.

Witam was dziewczynki :) widzę ,że sobie radzicie :) kasiula25-śledź blog codziennie ,czytaj wtedy, kiedy mozesz ,jak najczęsciej i stosuj sie do tych porad,wykonuj cwiczenia, ten blog jest tak prowadzony zebyscie mogly na spokojnie do tego podejsc , po kolei stosowac sie do rad Mateusza...nie wszystko na raz ,co by wam w głowach nie namieszało :) poczatki sa trudne ale warto,nie zrazajcie sie jak wykonujac cwiczenia i wdrazac jego rady beda was dopadaly ataki paniki bo to normalne ale z kazdym dniem ,gdy bedziecie robily to systematycznie ataki bd sie zmniejszaly a lek od 1-10 bd wynosil 1 :) pozdrawiam

Samotna ja mam tężyczkę wybitną jak to lekarka napisała i część objawów mam właśnie od niej i deprechy. bardzo wszystkim radziłam by robić badania na nią, aż mieli mnie dość, bo przynajmkniej wiem czemu byłam taka słaba, pierwszy dzień, leżałam na podłodze nie mogłam się podnieść, ciało było takie wycięczone, bałam się, bylam taka słaba, ledwo się doczołgałam do auta bo karetki nie było, a na pogotowiu od razu mnie wzieli na łóżko na kółkach i zawieźli na oddział ratujący, szybkie badania, i diagnoza....ehh 2 tygodnie szukaliśmy przyczyny, tarczyca, cukrzyca, wszystko, aż moja kochana Pani neurolog mówi, tężyczka, zrobiłam badania i lekarki neurolożki zachwycały się przy ekraniku zaawansowaniem mojej tężyczki, do tego miałam zrobione hmm nie pamietam badania ale kopią cię prądem i patrzą na odruchy i jak przewodzone są nerwy, lewą nogę mam mniej unerwioną a kolejne to wbijają ci igłę w mięsień i coś sprawdzają, ale mnie mięsieć bolał dlugo w tym miejscu. samotna a co do tabletkek to wolę mieć kilka lat z głowy od nerwicy, nawet jak mnie złapie niż ciągle ją mieć, ze mną już było co raz gorzej, ale gdby było co raz lepiej to tez bym ich nie brała. indywidualna sprawa i objawy a ze mną już było naprawdę źle

Dzis jestem po wizycie u rodzinnej i powiedziała, że to bankowo nie tężyczka. Ochrzaniła mnie, że rzuciłam lekarstwa, że powinnam kontynuowac leczenie. dała mi skierowanie na potas bo niby magnez nie jest refundowany. Poza tym jak mnie osłuchiwała to akurat w tym momencie mialam skurcze dodatkowe ale ona o dziwo nicv na to nie rzekła i nie zleciła zadnego ekg ...kurcze peirwszy raz mi sie takie cos zdarzylo u lekarza a ona nie zareagowala natomiast gdy bylam w ciazy i miałam podczas mierzenia cisnienia taki epizod to rzekla ze mam arytmie no i bądź tu kurczę mądrym:( Poza tym miałam cisnienie 145/80 i kazała mierzyc co jakis czas...kurde a ja przeciez zestresowana i mówie ze tak mam w strresie no ale nic ....ja juz nie wiem co mam robić czy dać sobie spokoj czy co..teraz zas mnie to cisnienie martwi kurde!

Samotna, moja mama też a do tego jak się nawet szykuje do wyjścia to jak wychodzi to cała czerwona, masz specjalne kosmetyki do skóry naczynkowej i dobrze jest pójśc do dermatologa który poradzi jak dbać o nią. nie widziałam ciebie, więc może to coś innego ale moja mama też na tą czerwonątwarz dlugo narzekała i dopiero kilka lat temu dowiedziała sie o czymś takim jak cera naczynkowa i warto sprawdzić

Dzięki Magdzik, poczytam sobie o tym. U nas jest niestety tak ,ze jeżeli u dermatologa jestes z jednym to o jednym dyskutujemy ew kolejnym razem jak to załatwimy rozmawiamy o czym innym:/ wiec nim włosy załatwię to chyba nigdy nie pogadam o tym z moja panią doktor. P.S. mam tak samo, podczas szykowanią sie tez czerwienieję hehe lub tez jak się schylę to mam buraczka

Zycze Wam dziewczynki milego weekendu,pogoda zapowiada sie wspaniala:)Ja wybieram sie z rodzinka do Chorzowa na Dora poznaje Swiat, zeby moja corka mogla sie zabawic:) Ogolnie czuje sie dobrze,tylko z rana takie mam sensacje lękowe, pozniej mi to mija, i robie co chce, mam nadzieje ze jakos popracuje nad tym by z rana pozbyc sie tych dolegliwosci,niby wszytsko w naszej glowie hmmm czasem trudno to zaakceptowac. Trzymajcie sie