Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Leczenie łuszczycy skóry

Gość Mati31

Rekomendowane odpowiedzi

Łuszczyca strasznie zatruwa życie. Niestety dokucza komuś bardzo mi bliskiemu. Na początku nie wiedzieliśmy, co robić, zostały przepisane sterydy, które były dosyć silne. Ja namawiałam do zdrowej i naturalnej pielęgnacji, ale początkowo nie miałam argumentów, aż w końcu trafiłam na artykuły o działaniu konopi na łuszczycę i azs. Pomyślałam, że warto spróbować. Kupiłam ze sklepu konopnymarket całą wyprawkę - olejek, szampon, krem, balsam do ciała, mydło. I okazało się, że naprawdę działa! Największym hitem jest olej cbd. Dlatego polecam chociaż wypróbować na sobie.

Gość monikawielgus

Niestety dermatolodzy mają to do siebie, że często przepisują lekarstwa ze sterydami. Rzeczywiście, działają, jednakże choroba szybko wraca. Jestem zwolenniczką metod naturalnych, jednakże czasami nie pomagają. Moja mama, która od lat zmaga się z łuszczycą, zaopatrzyła się w preparaty firmy *DR. MICHAELS* - z każdym dniem jest mniej wykwitów (są naprawdę skuteczne) :-).

Gość jakubczak

Mi w leczeniu łuszczycy bardzo pomogły maści i żele do mycia dr. Michaels. Każdego dnia zmiany stawały się mniejsze i mniejsze, aż ustąpiły :). Te maści nie mają żadnych sterydów, co też jest na plus, bo w moim przypadku tylko zaostrzały objawy :(.

Gość saranowakk

Miałam łuszczycę przez ponad dziesięć lat. Oczywiście leczyłam się farmakologicznie, ale miałam i tak zaoraną twarz. U mnie nachodziło z szyi, aż na czoło praktycznie. Co mi pomogło? Przede wszystkim terapie nawilżające, no i antybiotyki, chodzenie do dermatologa i na zabiegi medycyny estetycznej, głównie głęboko złuszczające naskórek, regeneracyjne. Z tych najlepszych moim zdaniem kosmetyków to http://www.drduda.pl/pl/program-czterech-krokow-w-pielegnacji-skory-luszczycowej/. Praktycznie cały czas masz nawilżoną skórę. Zrezygnowałam naturalnie w międzyczasie z mocnego makijażu. Jest znacznie lepiej. Może ci pomoże.

W dniu 29.10.2018 o 14:57, Gość basiuaeyeee napisał:

Biorę regularnie leki przepisane przez lekarza, mimo to zdarzają mi się okresowo nasilone objawy, ale przez cały rok wcieram ziołowy Nefret, który mi na nie bardzo pomaga.

Gdzie można znaleźć ten nefret? chętnie wypróbuję jak działa. 

Gość TerazLuszczyca

Mam nadzieję, że kupując kosmetyki zwracasz uwagę na skład. U nie niektóre szampony mocno wysuszały skórę. Drapałem się.

Teraz zawracam uwagę co kupuję. Mnie pomaga czarne mydło. Zapoznaj się z wpisem na blogu http://www.terazluszczyca.pl/2020/05/28/uwagatwoje-kosmetyki-na-luszczyce-zawieraja-sls-czy-silny-detergent/

Ile ludzi tyle metod leczenia łuszczycy. Mi pomogło na pewno dobranie maści pod siebie. Staram się zawsze mocno nawilżac miejsca zmian, dzięki temu tak bardzo nie swędzą i mam wrażenie, ze dzieki temu łuszczenie się cofa. Pomaga mediderm, ostatnio odkryłam rowniż nivelium.

W przypadku swędzenia pomaga Maxicortan, nakładam głównie na zmiany na łokciach i na skorze głowy. O ile w ciągu dnia da się wytrzymać to miewałam problem w nocy i jakbym na nie maxicortanu nie nałozyła to bym chyba nie zasnęła. 

Керамогранит – нынешний использованный вещество, который обширно используется с целью отделки полов квартирных, торговых, социальных комнат. Сумма заманчивого наружного типа также превосходных рабочих данных создает его весьма нужным. Все во реализации на сегодняшний день показано большое контингент видов, отличающихся казаться не всего лишь расцветкой, все также иными параметрами. В то что сосредоточить интерес, ради того для приобрести напольный керамогранит, приемлемо подходящий дизайнерским задачкам, какие пред вами встают?
Больше информации на сайте:

https://ceramogranit-optom.ru/catalog/russia/shakhtinskaya_plitka/