Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Leczenie łuszczycy skóry

Gość Mati31

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Ponad rok temu zdiagnozowano u mnie łuszczycę, choroba nie jest umnie bardzo nasilona - niewielkie łuszczące się plamy na lewym ramieniu, ale jest dosyć uciążliwa - nieładnie wygląda, dlatego chcę się jej szybko pozbyć. Moje dotychczasowe próby pozbycia się łuski, dawały efekty ale niestety tylko chwilowe, po pewnym czasie wszystko wracało. Do tej pory leczyłem się głównie domowymi sposobami, czytałem jednak że dobre efekty daje leczenie sterydowe i postanowiłem udać się do dermatologa w tej sprawie. Czy możecie mi coś doradzić przed wizytą, o co mam pytać lekarza, na co zwrócić uwagę itd. będę wdzięczny za wszelkie rady. pozdrawiam

Trwałych efektów nigdy nie uzyskasz.Co jakiś czas wykwity będą wracać.Polecam ci kąpiele siarczkowe w Busku Zdroju ,woj.świetokrzyskie.Byłam tam i spotkałam chłopca ,lat 15 .Miałam okazje przez 3 tyg. obserwować jakie efekty te kąpiele dają i jak wygląda jego skóra.Nie zapominaj,że sterydy maja wiele skutków ubocznych.I to poważnych.W ziołach klasztornych jest też pomada ojca Grzegorza.To wygląda podobnie jak mydło w płynie.Kup sobie to ,sprawdź w internecie,chyba jest.Nie sprawdzałam.Widziałam efekty na skórze brata mojej koleżanki.Miał okropne wykwity na owłosionej skórze głowy.Ogolił sie na łyso i mył tą pomadą.Znikło na jakis czas całkowicie.Moje zdanie jest takie---nalezy próbować ile mozna naturalnych metod,nie narażać swego organizmu na sterydy.A ty zrobisz ,jak uważasz.Pozdr.

Zgadzam się z poprzednikiem. Długotrwałe leczenie sterydowe niesie ze sobą poważne konsekwencje i często występują poważne skutki uboczne. Po dłuższym stosowaniu można się np. nabawić bardzo brzydkich czerwonych plam oraz znacznego nasilenia objawów ł. po odstawieniu sterydu. Tak niestety się często zdarza, więc sięgnij po sterydy dopiero w ostateczności. Ostatnio sporo się pisze o zaletach terapii dermokosmetykami, że naturalne, bez powikłań itd. jednak podobno nie na każdego takie leczenie, możesz spróbować. Przede wszystkim się nie łam i konsekwentnie próbuj różne rodzaje terapii w końcu coś pomoże - leczenie ł. to sprawa bardzo indywidualna.

Poczytaj sobie na forach o naturalnych sposobach leczenia łuszczycy, na pewno coś ci w końcu pomoże, po sterydy nie sięgaj jak nie musisz kolego - to się tyczy właściwie każdej choroby nie tylko łuszczycy. Co do tego co yantar napisał, to możesz sobie stertować dermokosmetyki marki drmichaels, jednemu znajomemu z łuszczycą bardzo pomogły, praktycznie zniwelowały objawy choroby, a męczył się kilka lat i nie mógł sobie poradzić.

U mnie leczenie wyglądało tak: kuracja trwała jakoś 1,5 miesiąca; zastosowałam dietę (zgodna z grupą krwi) - dosyć restrykcyjnie jej przestrzegałam i to był chyba główny element sukcesu, nawilżanie skóry (maść Scalp i Body Ointment) - stosowałam dwa razy dziennie, do tego kilka razy byłam na naświetlaniu UV - ale chodziłam dosyć nieregularnie więc raczej nie miało to większego znaczenia w kuracji. W każdym razie łuszczycę da się leczyć i wyleczyć!

Hejka i ja dorzucę coś od siebie: ja osobiście postawiłam na nasycanie organizmu kwasami omega 3. Wyczytałam gdzieś że dr Budwig odnosiła sukcesy w leczeniu dermatoz i dlatego postanowiłam wypróbować jej pastę. Jem ją, z przerwami, od roku i od tamtej pory wyglądam znacznie lepiej. Dodatkowo stosuje rózne dermokosmetyki przy cyzm używam raczej tych z wyższej półki takie jak te LuszczycaLeczenie.pl, a dodatkowo uczę się panować nad stresem przy pomocy róznych technik medytacyjnych i relaksacyjnych, jakoś na razie mi to wychodzi, ale jak tylko zrobię coś nie tak łuszczyca atakuje ponownie, wydaje mi się, że klucz to poznanie reakcji własnego organizmu, a to wymaga czasu i sporego wysiłku

Witam serdecznie, jestem mamą i córką osób chorujących na łuszczycę.Wiem jak podstępna i dramatycznie krepująca jest to choroba. Niby nic, a jak bardzo ogranicza nasze ego.Od wielu lat towarzysze moim bliskim w zmaganiach , razem z nimi szukam rozwiązań.Były sterydy, były maści z mocznikiem, był dziegć, były roztwory siarki, witaminy, , zioła i inne inności. Były rozczarowania i smutek, dieta i wszystko co wydawało się sprawdzone, solarium, lampy , a nawet fale radiomagnetyczne.W chwili obecnej testujemy mleko klaczy i preparaty na jego bazie.Wyniki przerosły nasze oczekiwania.Starsza pani wyleczyła całkowicie wieloletnie zmiany , skórne, a młody człowiek odzyskał uśmiech.Polecam spróbujcie.

Łuszczyce mam od bardzo dawna ale nie była zbyt uciażliwa, bo to było kilka punkcików wędrujących po całym ciele. Od roku usadowiła się na głowie we włosach, więc mam problem poważny. Stosuję maść Dermowate, uważam ją za lek skuteczny ale po jej zastosowaniu włosy są tłuste. Wczoraj słyszałam w programie angielskim, że łuszczyca jest skutkiem niedoczynności tarczycy. Byłam zdruzgotana tym, że przez wiele lat żaden lekarz mi tego nie podpowiedział. Prawdą jest, że mam niedoczynność tarczycy. Co o tym sądzicie ?

Na forach internetowych poświęconych łuszczycy aż roi się od rad na temat tego, jak radzić sobie z tą chorobą. Znajdziemy tam zarówno wypowiedzi osób, które nade wszystko przedkładają leczenie steroidami, jak i takich, które preferują naturalne metody leczenia łuszczycy. Oprócz tego przeglądając uważnie dyskusje można natknąć się na wskazówki dietetyczne i pielęgnacyjne. Mogę Wam polecić stronę która jest poświęcona temu tematowi - [url=hhttp://mascnaluszczyce.pl/leczenie-luszczycy-rady-z-forum.html]Leczenie łuszczycy[/url]

Witam ja tylko z takim watkiem do poczytania . Blue Cap Spray nim ktos zdecyduje sie na kupno prosze poczytac o tym preparacie . Napisane jest ze nie zawiera sterydow co zdaje sie nie jest prawda. Produkt Blue Cap byl przebadany w Kanadzie i stwierdzono w nim obecnosc betametazonu,czyli kortykosteroidu. Produkty Blue Cap nie zostaly wprowadzone do sprzedazy w Kanadzie . Link do strony opisujacej badania Kahttp://www.medicalnewstoday.com/releases/16706.phpnadyjczykow nad Blue Cap:

Gość mariczka

Witam. Ja z łuszczycą mam od niedawna do czynienia. Całkiem nie wiem, jak mam sobie z nią radzić. Chyba skorzystam z rad, jakie są na Leczenie Łuszczycy Forum i na http://JAkLEczycLUSzczyce.pl/leczenie-luszczycy-forum-ci-pomoze.html . Może też kupię krem - Revitol Dermasis. Może on mi wreszcie pomoże.

Witam, zapraszam Państwa na forum: http://luszczyca.org.pl/p2/forum/index.php?showtopic=7383&st=40&start=40 jest tam mowa o ziołowym preparacie na łuszczycę. Łagodny dla skóry, a szybko bo zaledwie w dwa miesiące usuwa łuszczycę głowy.

Gość Dorota1973

W mojej walce z łuszczyca okazał się bardzo przydatny krem http://www.dermasis.pl/. oczywiście nie służy on do walki z samą chorobą, ale doskonale łagodzi jej objawy, czyli łuszczenie się skóry i bardzo dokuczające mi swędzenie, którego czasami wprost nie mogłam znieść. Z kremem tym było mi dużo łatwiej przejść najtrudniejsze chwile z łuszczycą.

JA po krótce powiem coś o samej łuszcycy. Łuszczyca jest przewlekłą, zapalną i niezakaźną chorobą skóry. Zakłada się, że ma podłoże genetyczne jednak jej dokładna przyczyna nie jest znana. Choroba ta, widoczna jest na skórze w postaci różowych plam, pokrytych srebrnobiałymi, matowymi i centralnie przymocowanymi łuskami. Przebieg łuszczycy ma przeważnie łagodny charakter a po zmianach skórnych nie pozostają blizny.

Gość Oliwier56

Na łuszczycę najlepszy krem to Revitol Dermasis więcej w opisie na stronie www.nuvialab.pl osobiście używałem kremu jest rewelacyjny zaczerwienienie na skórze zniknęło razem ze okropnym swędzeniem, w końcu mogę odetchnąć z ulgą :)

Gość magdalena81

Wiem że łuszczyca to niesamowity problem, borykała się z nią moja mama i po części ja, wiele maści stosowanych sterydowych i antybiotyków i nic kompletnie (znaczy na chwile może pomagało) dopiero po kuracji łuszczycowej gabinetu promocji zdrowia trwało to lekko 3-6 miesięcy podaje adres www.gabinetzdrowia.com.pl kuracja była dość rozbudowana i nie tania ale ważne że skuteczne, wchodziła w nią witamina C w dużych dawkach, kąpiele w słomie owsianej i połączone ze sobą maść propolisowa 20% i maść zywokostową i kilka preparatów oczyszcający organizm.. powiem szczerze że jesli lekarze twierdzą że łuszczyca jest nieuleczalna to są w błędzie jestem na to żywym przykładem że sie da.

Gość Magdalena452

Córka właśnie boryka się z tym problemem, ma nieco łagodniejszą wersję, niemniej bardzo uciążliwą..testuję różne specyfiki, obecnie mazidło rozgrzewające z Molpharmy i to póki co sprawdza się najlepiej - kupiłam w aptece.