Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Szybkie tętno, ścisk w klatce persiowej i ból nogi

katka180583

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam pewien problem. mam 29 lat od 3 miesiecy zauważyłam u siebie wysokie tętno (rano ok 130 póżniej spada do 100)Ciśnienie zawsze dobre a czasami nawet za niskie. Kilka razy czułam w klatce piersiowej ścisk, robiło mi się wtedy słabo i oblewał mnie pot. byłam u kardiologa na razie robię badania. Podczas EKG wysiłkowego po 2 minutach przerwano badanie bo mój puls wynosił 166/min, wyniku holtera jeszcze nie mam. wyniki krwi są dobre, TSH również,d dimery tez w normie, od kilku dni doszło coś nowego boli mnie lewa noga od kostki aż nad biodro. mój tata oraz dziadek mają miażdżycę i wszczepione b passy(czy może to mieć jakiś związek????). co mam o tym wszystkim mysleć mój lekarz ogólny stwierdził ze to na pewno bedzie nerwica ale ja nie mam problemów, jestem raczej osobą która wszystko bierze na luzie. prosze o jakies podpowiedzi jakie powinnam zrobic jeszcze badania

Radziłaby ci iśc z wynikami już jutro i powiedziec o antykoncepcji i puchnięciu łydki .D dimery nie zawsze wykazują zakrzepicę .Odstaw najlepiej te anty bo to nic dobrego ,jeśli do tego palisz to zator masz jak w banku a chyba nie musze wyjaśniac czym grozi ...idz do lekarza .Wysoki puls występuje w lekkiej można by powiedzieć *nieistotnej *zatorowości płucnej ale to tylko rozkręca lawinę ....Idz spokojnie do lekarza jutro i wyłóż mu objawy i wyniki i przyciśniej do ściany jakby nic dalej nie robił i koniecznie powiedz o antykoncepcji (nie myśl że jestem z kółka różańcowego :)wręcz przeciwnie ).

No to może poproś lekarza o przegąd wyników albo idz do pomocy dorażnej albo na ostry dyżur do szpitala ?Nie martw się na zapas ale wyjaśnij to bo zakrzepica jest niebezpieczna ...najpierw rzuć w cholerę te prochy ,bo są trucizną ,fajki zresztą też ale wiem jak to jest ha ha :)Albo wiesz co idz możę do lekarza i powiedz że cie ta noga tak boli że nie możesz wytrzymać i ci puchnie .....trzeba nieraz troche naściemniać :)lepiej działa wtedy nasza służba zdrowia .I napisz co załatwiłaś .Dobrej nocy .A nogę układaj wyżej na poduszce podczas snu .Trzeba dmuchac na zimne .