Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Bóle w klatce piersiowej a nadmiar magnezu

Gość Jenek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, ostatnio bardzo często mam bóle w okolicy klatki piersiowej (Żebra). Wcześniej tak nie miałem tylko od czasu gdy zaczynam brać magnez, i moje pytanie jest czy te bóle mogą występować ze zbyt dużej ilości magnezu w organizmie czy jest to raczej wykluczone? (Magnez + B6 zakupiony w Aptece)

Zrób sobie bad. krwi- poziom elektrolitów[w tym jest Mg].Magnez czy potas trzeba brać po zbadaniu ich poziomu we krwi.Sam to możesz np. pić zamiast normalnej herbaty- herbate z kwiatu głogu oraz z dzikiej róży [sypaną,kupioną w sklepie zielarskim. Ma korzystny wpływ na serce.I oczywiście żadnej coli,kawy,napojów energetycznych i tego typu chemikaliów. Mam nadzieję,że nie ćwiczysz na siłowni.Bo jeśli tak,to mogą cie boleć mięśnie między żebrami od ćwiczeń np. ze sztangą.Kup sobie też miód rzepakowy [tylko dobry- nie z supermarketu].Wieczorem należy zalać 1 łyżkę miodu pół szklanki zimnej przegotowanej wody.Rano zamieszać i wypić na czczo.To też ma korzystny wpływ na serce i nie tylko ,bo miód zawiera wiele cennych składników odżywczych,a tobie w twym wieku są w dużej ilości potrzebne.Pozdr.

Twój ból w mostku może też być od kręgosłupa.Np. jesli masz w odcinku piersiowym troche skrzywiony,to po wysiłku może cię boleć,bo mięśnie od kręgosłupa opasują klatke piersiową dookoła i ten ból przenosi sie na mostek.To musi lekarz cię zbadać ortopeda by to stwierdzić.Jeżeli zas ten ból pojawia sie pod wpływem emocji, to spróbuj napić sie neospasminy i sprawdź czy zadziała.

Nie nie ćwiczę na siłowni. A to bóle występują bardzo różnie, o różnych porach dnia (Nie przytrafiło mi się wystąpienie bólu w nocy), miałem robione badania krwi ale muszę udać się do lekarza, żeby je ocenił. Dzięki wielkie za porady z tym miodem, spróbuję się do tego stosować.