Gość janusz natalia Opublikowano 27 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2012 Czesc mam na jmie janusz i mam14 lat od małego szmery serca byłem w szpitalu Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Ewa30zToF Opublikowano 27 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2012 Czeęśc! I jakie wyniki tego pobytu w szpitalu? Wiedzą już dokładnie, jaką masz wadę serca? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Manti Opublikowano 26 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2013 Witajcie, byłem niedawno u lekarza na bilansie (mam 13 lat) i gdy pani mnie osłuchała powiedziała mi, że słyszy bardzo cichy szmer. Czy to coś groźnego? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Ewa30zToF Opublikowano 26 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2013 Pani doktor powinna dać Ci skierowanie do kardiologa dziecięcego, by ten zrobił Ci echo serca. Szmery w sercu zawsze trzeba sprawdzić. Mogą być niegroźne, ale u starszych dzieci i dorosłych mogą być skutkiem wady wrodzonej serca. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Manti Opublikowano 28 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2013 Pani mi powiedziała, żebym przyszedł za dwa miesiące, pewnie i tak pójdę prywatnie do kardiologa. PS Mój tata też ma szmer sercowy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Ewa30zToF Opublikowano 28 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2013 Najlepiej idźcie razem, bo niektóre wady serca są dziedziczne. Prywatnie echo serca jest bardzo drogie, może lepiej zapisać się na NFZ. Cytuj Odnośnik do komentarza
ADAM2013 Opublikowano 28 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2013 Szmery, u mnie doprowadziły do operacji zastawki. Była to wada z dzieciństwa. Proponuję diagnozować Ciebie i tatę w kierunku niedomykalności zastawek. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi