Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ból serca, pachy i żebra oraz lęk

Gość JanuszBula

Rekomendowane odpowiedzi

Gość JanuszBula

Drugie moje pytanie, czasami zdarza się, że pobolewa mnie serce, tak z lewej strony pod pachą bolą mnie żebra raz zdarza się, że boli mnie z prawej strony klatki piersiowej, i ostatnimi czasy mam różne lęki, typu że zaraz umrę na jakiś zawał czy inną chorobę serca, obawiam się co to mogą być za bóle bo występują już regularnie od jakiś 3 tygodni. Miał ktoś może podobnie? Co mam w takiej sytuacji zrobić, bo już mnie to denerwuje utrudnia mi to normalne funkcjonowanie bo dziennie coś musi mnie boleć jak nie z lewej strony pod pachą to gdzieś po prawej i tak w kółko, nie wiem co mam z tym zrobić, proszę o jakieś wskazówki, Pozdrawiam.

Gość perezz22882

Do kardiolloga zrobić ekg, badanie holterowskie , i echo serca jak wszystkie badania wyjdą dobrze to znaczy że serce jest dobrej jakości , aha holtera warto powtarzac bo za 1 podejsciem może nie uchwycić sprawcy zamieszania w organizmie inna przyczyna może jakaś choroba która powoduje takie dolegliwości podobne do zawału, może infekcja? w ostatecznosci gdy bedza wyniki badań i okaże sie że serce zdrowe warto porozmawiać z psychiatrą może da cos na ukojenie nerwów.

Gość doris2677

Ja mam to samo mam 36 lat,tak samo mnie boli,najpierw pod pachą potem sece...i tak już od 2 tygodni pobolewa serce taki dziwny ból...a do tego jestem caly czas zmęczona...bylam u lekarza prywatnie,EKg dobre i ECHO też...a serce jak bolalo tak boli...nie wiem co mam robić???

Pod pacha znajduje się pierwszy punkt kanału akupunkturowego serca.Prawdopodobnie to ten punkt jest bolesny.Jest to kanał parzysty,biegnie na obu rękach.Mówi się;**tam gdzie boli,tam nie ma krwi**,,**tam gdzie boli tam dotykaj/naciskaj**.Znalazłbym miejsce,w którym ból jest największy i dotknąłbym go opuszką środkowego palca.Trzymałbym dotąd,aż pojawiłoby się zdecydowane,rytmiczne pulsowanie.