Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Silne bóle głowy i drętwienie głowy a tętniak

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,nie pisałam bo od paru dni nie wiem co się ze mną dzieje,moje bóle przeszły na całą głowę,nie śpię po nocach.Boli mnie albo cała głowa albo bardzo silne bóle w różnych miejscach głowy.Wczoraj wieczorem głowa zaczęła mnie boleć w okolicy czoła i całe oko ból był bardzo silny i utrzymywał się do rana,wcale nie spałam,wzięłam tramal ale wcale mi nie pomógł.Nie wiem co mam robić,boję się też że głowa zacznie mnie boleć przy angiografii a ja nie wyleżę przy bólu.Słyszałam także ,że po badaniu trzeba leżeć bez ruchu 24 h,nie ma szans żebym wyleżała z tymi bólami.Pozdrawiam Was i czekam na Wasze odpisy!!!!!!!!

Katarzyna ja wylądowałam we wtorek u neurologa ponieważ mój kręgosup dawał mi już tak popalić że padłabym na ulicy ,tylko patrzyłam czy ktoś idzie żeby zadzwonił po karetkę .Przeciwbólowe ci nie pomogą musisz wziąść coś rozlużnijącego mięśnie ,ale to musi przepisac lekarz.Ja dostałam jakieś nowe przeciwbólowe i Myalgan na rozlużnienie ponieważ powiedziąła mi ze mam już przykurcze w mięsniach karku .No i rehabilitacja .A łeb mnie bolał tak że aż mi się robiło ciemno i jasno na przemian w oczach .Dzwoniła do mnie własnie koleżanka i mówiła że 3 dni ją też głowa bolałą tak że myślała że oszaleje .Pewnie te skoki pogodowe z kozaków na japonki tez swoje robią .Kup sobie coś na uspokojenie ziołowego ,wypij melisze i weż gorący prysznic na kark .

A takie wedrujące bóle głowy mogą być też pochodzenia naczyniowego ale to normalne więc wyluzuj .Tętniak jesli już boli to w jednym miejscu ,a jesli boli to tylko 5 sekund bo potem pęka więc się nie martw bo jesli było by to poważne to zatrzymali by cię w szpitalu i robili operacje .Wiele osób ma tętniaki nie wiedząc o tym i żyją do 90 tki .

Droga Aniu to nie są zwykłe bóle,bo mnie głowa bolała od dawna tylko całkiem inaczej,ja mam wrażenie że krew w głowie mi się gotuje i zaraz wybuchnie,tego się nie da opisać, w piątek przy tym byłam blada jak ściana,mąż chciał dzwonić po karetkę,tylko mu nie pozwoliłam bo nasz oddział neurologii jest daremny.Muszę wytrzymać do 7 maja,myślę żę jeśli będzie coś z naczyniami to angiografia wykaże.

Tak Kasiu ja też mam takie odczucie jakby mi się mózg gotował -wg pani neurolog to ucisk na nerwy kręgosłupa daje taki objaw .Wszystkie mięsnie sa napięte uciskają żyły i nerwy i dają uczucie drżeń lub dosłownego gotowania we łbie .I masz rację to nie są zwykłe bóle :)

Kochane dzisiaj wróciłam ze szpitala,wczoraj miałam robioną angiografię,tętniak się potwierdził jednak jestem szczęśliwa bo jest bardzo mały ma 2mm,i nie jest do zabiegu,neurochirurg powiedział że jest 0% że pęknie.Będzie tylko do obserwacji ,za rok badanie angio tk.Bardzo się cieszę,tylko dalej muszę szukać przyczyny bólów głowy.POZDRAWIAM!!!!!!!!!

Witam, Ja również mam problem z najbliższą mi osobą. Od 3 tyg boli ją głowa i są to tak silne bóle że ze współczuciem przeczytałam od deski do deski wszystkie posty. Od tygodnia jest w szpitalu i lekarze sami nie wiedzą od czego te bóle. Zrobiono już prawie wszystkie badania z wyłączeniem rezonansu bo chora jest po tętniaku w 2007 roku. rownież żadne leki nie pomagają. Noce nie przespane a ja widzę z dnia na dzień gasnące mi światełko...:)

Gość Karolina28

Witam...Też cierpię na bardzo silne bóle głowy jednostronne przy dotyku ból się nasila Utrzymują się już od roku,Byłam już z tym u różnych lekarzy ale mnie ignorują mówią że to nerwowe bóle głowy a mnie piecze jedna strona głowy w tej chwili to już nawet za uchem i czasem ucho boli ,wydaje mi sie czasami że coś tam mam ...Mam zmienione pole widzenia ...Bradzo mnie to martwi już nie wiem co mam robić mam dopiero 28 lat i dziecko na wychowaniu ...Może ktoś ma podobne objawy do moich proszę o radę ;(

Idz do neurologa ,niech zleci badania bez nich nie ruszysz z miejsca .Ta gulka to pewnie węzeł chłonny -tu wyjaśnienie powinno przynieśc usg szyi -nie musi to być nic grożnego ,takie węzły zostają po różnych stanach zapalnych ,ale trzeba to wyjaśnić .

Gość Karolina28

Jestem umówiona do neurologa na 8 sierpnia Byłam juz z ta kulka u lekarza tez mi powiedział ze to chyba węzeł ale ja podejrzewam że to od kręgosłupa mam lordozę i zwyrodnienia miałam robiony rtg kręgosłupa do tego jeszcze skolioza odcinka dolnego I może to jest przepuklina chociaż ja się na tym nie znam mam juz to zgrubienie ponad rok....Mam wrażenie ze lekarze traktują mnie żartobliwie i wmawiają że te bóle są nerwowe Jestem osoba zadbaną i na pierwszy rzut oka wyglądam na okaz zdrowia a w środku czuje że się rozsypuje ...OD dwóch lat mam bardzo dużo stresów jak na mój wiek one mnie już przerosły Koszmar sie zaczął od uderzenia głowa w szafke od tej pory sa częste bóle głowy prawo stronne i boli przy dotyku ...Dziękuje za radę

Kochane nie lekceważcie bólów głowy,ja do dnia dzisiejszego nie wiem odczego są,a boli strzsznie,niedawno znowu byłam w szpitalu na neurologii,ale oni nic w moim kierunku nie robili,powiedzieli,że to od kręgosłupa i wysłali mnie do szpitala uzdrowiskowego do Lądka Zdroju,jadę 6 listopada.Poszłam do neurochirurga prywatnie z wynikiem rezonansu kręg.szyjnego i po opisaniu dolegliwości bólowych,powiedział,że bóle takie nie są od kręgosłupa ikomu tu wierzyć,kochane jeżeli będziecie miały okazję zrobić angiografię naczyń mózgowych to zróbcie ją sobie badanie jest inwazyjne,lecz bezbolesne,u mnie lekarz stwierdził,że nie ma podstaw do robienia tego badania,neurochirurg mnie na nie skierował i okazało się że mam tętniaka i teraz już jest pod obserwacją,a tak bym do dzisiaj nie wiedziała.POZDRAWIAM

Do Joli i Katarzyny. Witajcie. Trafiłam całkiem przypadkowo na tą dyskusję, szukając rozwiązania mojego problemu. Mam dokładnie takie same objawy jak przez Was opisywane. Lekarze mnie ignorują... Jestem na skraju załamania... Boję się każdego dnia... Bardzo proszę, odezwijcie się do mnie, mam kilka pytań.

Pani Katarzyno ! Widzę po dacie wpisów, że mam małą szansę na odpowiedź, chyba się trochę spóźniłam, ale jednak spróbuję ! Błagam o kontakt ze mną... Mam dokładnie takie same objawy, jestem załamana. Mam kilka pytań. Proszę o kontakt, to dla mnie bardzo ważne ! ubermensch77@tlen.pl

Witam Panie Ja również chętnie dołączyłabym do dyskusji ponieważ od lat cierpię na przewlekłe bóle głowy trwające kilka dni na które nic nie pomaga.Do tego silne zaburzenia pamięci, zaburzenia wzroku, ale te tępe bóle głowy szczególnie na czole nie dają mi już żyć.Czasami mam wrażenie jakby mi czaszkę miały rozerwać. Co to może być????Odezwijcie się proszę..

Jeżeli uwierzyć, że bóle głowy daje nerwica, to by trzeba leczyć nerwicę, jednak takie bóle mają swoją przyczynę i jak każda neuralgia może być usunięta odpowiednim prowadzeniem, więc najpierw trzeba uwierzyć, że nerwica to co innego i najczęściej jest nadbudową nad występującymi objawami somotycznymi