Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Silne bóle głowy i drętwienie głowy a tętniak

Rekomendowane odpowiedzi

witam bardzo serdecznie,piszę bo nie mogę już wytrzymać.od grudnia 2011 roku mam bardzo silne bóle głowy ,tego się nie da opisac co się ze mną dzieje.prawa połowa głowy jest zdrętwiała,a ztyłu głowy jest punkt który boli najmocniej,jestem na skraju wytrzymałości.miałam tomografię bez kontrastu ale wyszła dobrze.lekarze po prostu mnie ignorują.niedawno trafiłam na dobrego neurologa ,który zlecił mi angio mr mózgu na cito.ale u nas na cito to termin ponad miesiąca.2 kwietnia będę miała badanie.dodam,że czasami przy bólach rozsadzających głowę jestem cała czerwona na twarzy i uszach,głowa prawie wcale nie przestaje boleća żadne leki nie pomagają.proszę o wiadomość jesli ktośmiał tętniaka lub podobne bóle głowy.pozdrawiam

A może zrobili ci tomografię głowy,a przyczyna tkwi w kręgosłupie? Ania może mieć rację.Sama mam czasem kłopot z kręgosłupem szyjnym,to jest taki ból z tyłu głowy w jednym punkcie oraz z przodu na czole na granicy włosów.I taka szpila przechodząca od dołu z tyłu głowy aż do czoła.I sprawdziłam to dokładnie,że z głowa nie ma to nic wspólnego,tylko z kręgosłupem szyjnym,że tylko fizjoterapeuta manualny sprowadza mnie na ziemię.I ból ustępuje jak ręką odjął.Też robili mi tomografię głowy niepotrzebnie.Sama na to wpadłam,że to kręgosłup szyjny szwankuje.I miałam rację.Odkąd znalazłam przyczynę i wiem jak temu zaradzić,wiem na czym to polega mam ból sporadycznie.A przedtem dwa razy na tydzień przez dwa dni.Jeśli to od kręgosłupa szyjnego ,to należy spać na poduszce wyprofilowanej ,która we śe podpiera kark.Dzięki temu mięśnie śą rozluźnione.No i odpowiednia gimnastyka.A w ciągu dnia uważać ,aby nie trzymać głowy w nieodpowiedni sposób,nie leżeć na boku podpierając głowę jedną ręką wspartą na łokciu...,nie dźwigać ciężarów w jednej ręce ...itp.Fizjoterapeuta oglądając zdjęcie rtg uświadomił mnie ,czego nie należy robić,by nie wywołac bólu.Teraz mam spokój,bo stosuje sie do jego wskazówek.

Ale moze tak napisał żeby badanie było na cito zrobione ...musiał coś napisac żeby napisac cito a gałki oczne bolą własnie przy kłopotach z szyjnym kręgosłupem .Swoją drogą jesli by ktoś rejestrujący przeczytał -podejrzenie tętniaka to badanie naprawde powinno byc na sito a nie za miesiąc ...

Nie chcę Cie straszyć,ale masz tętniaka na mózgu.Wszystkie objawy na to wskazują i aż dziw bierze,że lekarze to bagatelizują.Twoje życie w każdej chwili jest zagrożone.Moja żona miała podobne objawy i już nie żyje,a miała tylko 68 lat.Przy tego typu schorzeniu,ból jest tak silny,ze żadne leki przeciwbólowe nie skutkują.

Mam tętniaka 8mm,niestety nie można go operować ze względu na bardzo nietypowe polożenie.Jestem wypisana ze szpitala pod obserwacją.Kasieńko jesteś pod opieką lekarzy ktorzy wiedzą co robią.Jeśli chcesz porozmawiać chętnie służe pomocą.Pozdrawiam Jola

Kochana Jolu,bardzo Ci dziękuję za odpis,trochę mnie podniosłaś na duchu bo jestem załamana,mam straszne bóle głowy nie do opisania,a prawdopodobnie nie sa one od tętniaka,został wykryty przypadkowo.Napisz jakie ty masz objawy i jak się czujesz?W połowie maja będę miała robioną angiografię naczyń mózgowych,bardzo się boję tego badania.Napisz mi czy miałaś to badanie?Pozdrawiam Cię gorąco i życzę zdrówka!!!!!!!!!!!!!Chętnie z Tobą porozmawiam,miło mieć kogoś do pogadania i zwierzenia się.ODEZWIJ SIĘ!!!

Kasieńko,nie bój się większośc badań i zabiegów jest bezbolesna.Miałam wprowadzane przez pachwinę cewnik do mózgu z trzech stron niestety lekarz nie dotarł do mojego tętniaczka,ale byl to zabieg bezbolesny i byłam przy nim przytomna.Musisz uważać na ciśnienie,nie pozwolić by było wysokie,poproś o to lekarza.U Ciebie jeszcze nie zdjagnozowano dokladnie co tak naprawdę powoduje ten silny bol glowy.Kasieńko,mnie nigdy nie bolała glowa,dopiero przy krwotoku odczulam silny rozpierający ból od karku.Najlepiej gdy masz silny bol jechać na Pogotowie do szpitala gdzie jest oddzial Neurologii.Muszę jeszcze Ci napisać,że mój tętniak jest w sąsiedzctwie tętnicy glownej i nikt nie zdecyduje się mnie operować.Lekarz po szpitalu powiedzial,że mogę żyć jeszcze bardzo dlugo ale bardzo spokojnie.Cieszę się każdego dnia i żyję. Pozdrawiam Jola

Do joli i kasi.dziś przeczytałam wasze wpisy łzy same napłynęły do oczu;tak bardzo wam współczuję ,a zarazem podziwiam.człowiek przejmuje się głupotami,ciągle gdzieś pędzi omijając po drodze najważniejsze wartości-brak słów by pisać.dużo zdrowia i wiary że będzie o.k

Dziękuję Wam za wsparcie bardzo mi to potrzebne,bo bardzo się boję.Ciągle się zastanawiam ,dlaczego ja tak cierpię ,nie dane mi było zostać matką,była to dla mnie największa tragedia,jednak po tylu latach gdy dowiedziałam się ze mam tętniaka zrozumiałam,że najgorsze to mnie dopiero spotkało.W zeszłym roku przeszłam trzy poważne operacje ginekologiczne,mam już dość.Mam kochającego męża który mnie wspiera.Jestem dobrej myśli,bo czy jeden człowiek może mieć tyle nieszczęścia.Pozdrawiam Was.Piszcie chętnie z Wami porozmawiam.

Witaj Kasieńko! Jestem z Tobą i będziemy się wspierać.Każdy ma swój krzyż,ja po ponad 20-tu latach pracy w szkole(jestem matematykiem) musialam zrezygnować z powodu silnej nerwicy i wielu schorzeń.To było 6 lat temu,trochę popracowałam w administracji ale z powodu kregosłupa zupelnie zrezygnowalam z pracy.W końcu marca z silnym bólem głowy trafiłam do szpitala gdzie dowiedziałam się o tętniaku ktorego nie zoperuję i krwawieniu podpajęczynkowym niewiadomego pochodzenia.Kasieńko są dobre i zle rzeczy ktore otrzymujemy od życia,ja skupiam się na tych dobrych.Mam dwoch wspaniałych synow i nie muszę pracować,wstawać wcześnie rano i wysluchiwać pretensji ludzi.Kasieńko pomyśl otym,że masz dużo szczęścia,wiesz o chorobie a ile ludzi już nie ma. Ostatnio na forum poczytalam wspaniałe refleksje pana Wojtka.ma tętniaka od 11-tu lat i żyje każdym dniem.Jest w identycznej sytuacji co ja (zle polożenie tętniaka).Przepraszam ale już boli mnie glowa musze Cię pozdrowić i odpocząć.Pozdrawiam Jola

Kręgosłup szyjny a własciwie zmiany jakie w nim są zwyrodnieniowe dają takie bóle głowy jak opisujesz ,Kropka w kropkę .Boli tył głowy i ciągnie do oczu ,bolą oczy *z tyłu *,czoło ,czasem drętwieje tył głowy i mrowi ,są to bóle nie reagujące na żadne tabletki przeciwbólowe ,jedynie tabletki rozlużniające mięśnie i to silne tabletki przynoszą ulgę i to po pewnym czasie .Wiem bo mam takie bóle i mam wypuklinę w szyjnym do tego spięte mięsnie karku ,masakra .Dlatego ten tętniak wyszedł przy okazji diagnostyki .Zrób koniecznie badania kręgosłupa i nie martw się bo dla mnie to ból na bank od tego .Oczywiscie tętniaka musisz pilnować .

Oczywiście ty musisz uwazać z zabiegami u kręgarza z racji tętniaka .Jeśli będziesz wiedziała co tam w kręgosłupie jest to wtedy można dopiero działać .Odpowiedzialny terapeuta manualny powinien zapoznać się z wynikami kręgosłupa i mieć licencje a nie być jakimś uzdrowicielem z przypadku .Pamiętaj tez ze żeby zobaczyć co tam nie gra w kręgach musisz wykonać rezonans bo zdjęcie rtg nie ukazuje wszystkich struktur ale o tym na pewni wie neurolog.U mnie np.na rtg wyszło wszystko ok a na rezonansie wyszła masakra .