Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Zawroty głowy i zaciemnienie przed oczami po wysiłku

Gość yoshi

Rekomendowane odpowiedzi

Proszę o pomoc. Mam 36 lat dziś pomagałem koledze popchać samochód ponieważ nie mógł odpalić. Kosztowało mnie to chwilę wysiłku ale zaraz potem poczułem zawroty głowy i ciemne plamki przed oczami. Miałem uczucie, że zaraz zemdleję. Ponieważ akcja była pod domem wchodząc do domu zmierzyłem ciśnienie wynosiło ono 155/95 i puls 114 2 minutki później 140/80 puls 104 Nie piłem żadnych redbuli ani nic podobnego. Wyniki EKG, ECHO itp. mam dobre. Co może być przyczyną takiego stanu ? Czyżby nerwica ?

Zapewne dałeś ostro w palnik podczas pchania samochodu. Czy wysiłek był maksymalny? Jeżeli tak to bez żadnej rozgrzewki i przygotowania organizmu może być to normalne. Pomyśl nad rozwojem kondycji i ogólnej sprawności ruchowej. To pomoże również obniżyć stres. Zacznij od ćwiczeń aerobowych (marsze, trucht, bieganie), a będzie coraz lepiej. Pozdrawiam

Dziś miałem podobnie. Przerwa miesięczna od biegania po operacji spowodowała ze wyzerowaniem kondycję prawie do zera 😉Pierwszy trening lekko 2,5km i bylko ok. Kilka dni przerwy i 5km w tym pod koniec podbieg na górkę ok 11 m wzniesienie „niepotrzebne”. Schłodzenie spokojny marszobieg i w domu usiadłem na chwilkę do komputera. Jak wstałem te same obiady. Niedotlenienie - lek rozkurczowy na oskrzela i pomogło. Stopniowo tętno spadło ze 100 do 80. Za kilka dni wracam do 2,5km spokojnego biegu. Trzeba organizm przyzwyczaić do wysiłku. Będę u alergologa to zdam relacje.