Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Rehabilitacja po by-passach na Pomorzanach

samosia

Rekomendowane odpowiedzi

Gość krzysztof1

Super klinika a dr.Kowalik bardzo dobry specjalista,bylem dwa razy konsultowany przez dr.Kowalika i mialem juz termin wyznaczonej operacji bay-passow ale w ostatecznosci wybralem Nowa Sol i tam zrobilem bay-passy.Jestem bardzo zadowolony,to juz blisko 2 lata po operacji,samopoczucie super i tam wychodzac ze szpitala ma sie wybor miejsca rehabilitacji ja bylem w Jedlinie Zdroj.Polecam jednak Nowa Sol,klinika prywatna ma umowe z NFZ.

Dziękuję bardzo za odpowiedź. Mąż (41 lat) jest już po udanej operacji pod okiem dr. Kowalika, przewieziono Go na oddział rehabilitacyjny. Tutaj będzie prawdopodobnie tydzień, a później kierują do sanatorium. W grę wchodzą raczej sanatoria w Świnoujściu, Kamieniu Pomorskim lub Koszalinie. Po operacji przeszedł traumę, agresywnie reagował, musieli Go usypiać (2 doby), teraz został ból w mostku, odparzone pośladki i rany po nacięciach na łydce nie goją się chyba prawidłowo. Nie wiem czy to jakieś powikłanie, ale jest opuchlizna i wyciek. To już tydzień po zabiegu. Z nadzieją, że to przejściowe i że będzie wszystko w porządku, jeszcze raz dziękuję..

Samosiu, uzbrój się w cierpliwość, niektórzy pacjenci gorzej znoszą operację. Ja operowałam się 9 tygodni temu w Zabrzu (pochodzę ze Szczecina). Jestem już po rehabilitacji, coraz bardziej samodzielna. Byłam w Świnoujściu. Jeżeli to możliwe, to wybierz właśnie Świnoujście. Podobno w Kamieniu są nędzne warunki (powtarzam to za innymi pacjentami). Dalsze miejscowości odradzam - wiąże się to z logistyką, również uciążliwą dla osób opiekujących się chorym. Niczego wielkiego żadne sanatorium nie zrobi - będą ćwiczenia, rowerek, pogadanki. To i tak wiele na stan po takiej operacji. Po przyjeździe pacjent jest bardzo samodzielny - więc warto skorzystać!!!!!!!!!!!!! Zatem nie ma co jechać setki kilometrów. Słyszałam, że rehabilitacja na Pomorzanach jest bardzo dobra. Życzę zatem powodzenia w dochodzeniu do sił :) Bet