Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Wysoki puls, szybkie bicie serca i ból w klatce piersiowej

Gość KMR

Rekomendowane odpowiedzi

Witam od kilku dobrych tygodni nękają mnie bóle w klatce promieniujace do krtani i pod lopatki ... oczywiscie nie zwlekałem i udałem sie na konsultacje do lekarza rodzinnego po czym zostalem skierowany na badanie echokardiograficzne ekg badanie krwi i rentgen klatki piersiowej rowniez mialem konstultacje z kardiologiem ze wszystkich badan wyszlo , ze serce pracuje prawidlowo a w krwi oraz na zdjeciu płucnym jest wszystko w normie na zdjeciu wlasciwie bylo niewielki zrost w prawym szczycie plucnym ale lekarz powiedzial , ze to nic waznego ... 8 marca mam wizyte u pulmonologa zobaczymy co jeszcze ten specjalista mi zdiagnozuje ... a moze to Nerwica?

Gość kasia mmmmmmmmmmm

Cześc ja mam 23 lata od 10 lat mamm szmery na sercu rok temu pani doktor w warszawie na badaniach potrzebnych mi do pracy stwierdział ze powinnam sie leczyc na to serduszko bo to moze byc problem i wysała mnie do mojego rodzinnego lekarza, ale ten stwierdził że to nie jest groźne i żadnych badań specjalnie nie musze robić bo to może być wywałene tym że serce jest za blisko klatki piersiowej i dlatego słychać szmer, więc sie tym zbyt nie przejełam jednak ostatnio miała mdużo sytuacjoii stersujących prawie co dzień nażekam na bóle w klactce piersiowej zaczełam także mierzyć cisnienie jest w sumie w normie ale czasem zbyt niskie jednak gorszym problemem jest to że ciągle mam puls za duż i zawze mam ponad 100 110 115 120 103 ciągle takie wyniki juz zaczynam sie martwić może naprawde piwinam zrobić te badania juz sama nie wiem