Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Bezsenność, ciężkie oddychanie, ucisk w żołądku a depresja

Gość elizka13

Rekomendowane odpowiedzi

Gość elizka13

Hej,witam. Jestem Elizka,mam pewien problem. Mam 30 lat,rodzine. Zawsze mialam duzo energii,twardy charakter. Od listopada mam problemy ze snem,kladlam sie spac,a tu lipa. Ciezko mi sie oddychalo,zoladek*na supelek*-uciskal. I juz,nastepny dzien ,wiadomo. Zmeczenie.Poszlam prywatnie do lekarki,badania ok,tylko te chelicobacter mialam. Dala antybiotyki,umieralam po nich. Nie pomoglo. Zrobilam nawet gastroskopie,ale tez ok. Co ktoras noc ,brak snu. I nagle,apatia,znuzenie,brak sensu,planow. Siedzialam tydzien w domu. Czulam sie beznadziejnie. Poczytalam w necie -pomyslalam-despero. Pogadalam z mezem. Chcialam isc do lekarza,pomoc sobie jak tylko sie da. Psychiatra posluchal co mam do powiedzenia,we wtorek stwierdzil depresje. Duzo czytalam na ten temat,ale staralam sie myslec pozytywnie. W sobote powiedzial,ze nie wygladam na despero ,bo mam duzo energii,szybko mowie i jak to stwierdzil *za dobrze wygladam na depresje*.Wogole to sam wygladal jak jakis swir. Ubior,wlosy-szok. Czulam sie tam niekomfortowo,nie wiem,czy potraktowal mnie powaznie. No dobra stwierdzil afektywna-dwubiegunowa(nie na 100%)dal leki. Cloranxen na spanie,czasem biore. No i Depakine 300 na uregulowanie nastroju. Tego leku nie odwazylam sie wziasc,po tym co o nim pisali w necie. Jednak staram sie sama ogarnac. Sa dni,ze padam i spie jak dziecko,rano mam problem z przebudzeniem. Kawa musi byc. Nastroj jako taki. Ale dzis znow nie moglam zasnac,wkurzylam sie,znow mam zoladek na supelek,zero apetytu,zmeczenie,jestem skolowana. A byla juz lekka poprawa. Skad to sie bierze i co mi moze byc.? Nie olewam tego co mowil ten lekarz,ale tez do konca mnie nie przekonal. Czuje,sie w tym sama,jakby nikt mnie nie rozumial. A przeciez jest maz,rodzina. Nie ogarniam tego. Czy to moze depresja,czy co? A co z tym Depakine chrono 300? nie wiem czy brac,czy tez nie?Czasem zeby zlapac porzadnie oddech musze az ziewnac. Mam problemy z koncentracja,zapominam,ciagle mi zimno,wole byc w domu,sama. Robie to co musze zrobic,ale bez entuzjazmu. Nie mam zadnych powaznych problemow w zyciu,a czuje w sobie pustke. Juz mi sie nie chce nawet mezowi gadac czasem,jakos sie zagubilam,nie wiem co mi jest,ale tez nie mam zamiaru sie poddac. Moze ktos ma podobne halo. No to tyle... Pzdr.

Gość elizka1313

Tsh robilam na bank,ale reszta ?Sprawdze,bo mam luki i nie wiem. A czy ktos z Was bral moze te Depakina Chrono?Naprawde zadnego pochlebnego slowa o tych tabletach nie czytalam. Podobno po nich sie tyje,wlosy wypadaja i dopiero sruba lapie. Mysle,ze te leki to naprawde wyzwanie,ja chyba nie mam odwagi ich brac. Czy ktos z Was kochani ma podobne zachowania,odczucia?Piszcie,bo te forum jest super. Troche poczytalam Waszych postow i lzej mi na duszy jakos. Czuje,ze ....czuje sie z tym lepiej. Jakos nie tak samotnie.

To są również hormony tarczycy .A ile wyniosło tsh u ciebie ?Co do Depakine chrono to ja znam kilka osób które to biorą (jestem pielęgniarką w DPs )i nie zauwazyłam żeby komuś wlosy wypadły lub żeby przytył .U ciebie moze być na odwrót mozesz jeszcze schudnąc :)każdy reaguje na leki osobniczo .Bardziej zastanawiałabym się nad zastosowaniem tego leku akurat na twoje dolegliwości .Jest wiele leków podnoszących nastrój ,ale czemu akurat lekarz obstawił Depakine ?Nie wiem ale może miał powód .

Gość elizka1313

Mysle,ze nie. W czwartek ide do lekarza ,normalnego .Znajomy leczyl sie u niego na nerwice i sie wyleczyl. Sprobuje. Do tamtego psychiatry juz nie pojde. Nie wzbudzil mojego zaufania. A te leki to ja sie boje wziazc bo podobno sa na wyciszenie,stabilizacje,a dzialaja na poczatku zupelnie odwrotnie. Zreszta ten lekarz nie stwierdzil jednoznacznie tej choroby,mowil tak ,ale nie byl pewny. To mialo byc na probe. Jednak ja pokombinuje inaczej. Do uslyszenia.