Gość Przemek91 Opublikowano 19 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2012 Witam. Mój problem polega na tym że dosyć często występuje u mnie takie dziwne uczucie, nie jest to ból tylko jakby lekkie łaskotanie, uczucie braku, jakbym w okolicy serca miał dziurę. Miałem już badanie ekg i echo, według pani która mi to echo robiła wszystko gra, czekam jeszcze na opinię lekarza. Wcześniej wysterowały u mnie nerwobóle, mam też objawy nerwicy. Nie wiem czy to uczucie może być bardziej związane z sercem czy z nerwicą. Porównując wolę nerwobóle niż te uczucie. W żadnym poście czegoś takiego nie znalazłem i nie bardzo wiedziałem na jakim forum to umieścić dlatego zamieszczam to tutaj. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość AndrzejAndrzejowy Opublikowano 28 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2012 Rownież prosze o odpowiedz co to moze być bo mam podobnie.. Chodz pojawiły sie tez delikatne bóle wystepujace tam gdzie to laskotanie czyli jest to na lewej piersi blisko ręki.. Co to moze byc ? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Przemek91 Opublikowano 10 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2012 Po wizycie u kardiologa okazało się że serce mam zdrowe więc to pewnie od nerwicy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość masson Opublikowano 29 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2012 Witam, od 2 tygodni mam podobnie byłem u lekarza, morfologia 2x ekg wszystko gra, stawiam na nerwice z tego względu ,że na jakieś 2 tygodnie przed objawami miałem wielki stress, a takie rzeczy wychodzą z czasem... Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Szogunica Opublikowano 7 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2012 Ja też podejrzewam nerwicę. Miałam kiedyż nerwicę żołądka, potem depresje z lekami napadowymi. Dziś jednak trochę się zmartwiłam, bo takie objawy jak u osób wyżej czyli łaskotanie i delikatne kłucie wystąpiły po sporym wysiłku fizycznym. A nie dalej niż 4 dni temu nagle kiedy już leżałam w łóżku i szykowałam się do zaśnięcia, złapało mnie coś, nawet nie wiem jak to opisać...Takie wewnętrzne roztelepanie, miałam wrażenie jak by mi serce źle biło. Choć jak sprawdzałam puls to wydawał się być w miarę regularny. Dodam, że zwykle mam bardzo niskie ciśnienie- po kawi potrafie mieć np. 90/60. Od dłuższego czasu już wybieram się do lekarza, tym bardziej że moja babcia ma wrodzoną chorobę serca, a moja mama w wieku 52 lat wszczepiony rozrusznik. Mam nadzieję, że u mnie jednak wszystko w porządku. Śmieje się, że nie mam równo pod sufitem to pewnie sobie wmawiam. Ale zbiorę się w końcu i to sprawdzę! Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Serduszek Opublikowano 17 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2022 W dniu 8.06.2012 o 00:24, Gość Szogunica napisał: Ja też podejrzewam nerwicę. Miałam kiedyż nerwicę żołądka, potem depresje z lekami napadowymi. Dziś jednak trochę się zmartwiłam, bo takie objawy jak u osób wyżej czyli łaskotanie i delikatne kłucie wystąpiły po sporym wysiłku fizycznym. A nie dalej niż 4 dni temu nagle kiedy już leżałam w łóżku i szykowałam się do zaśnięcia, złapało mnie coś, nawet nie wiem jak to opisać...Takie wewnętrzne roztelepanie, miałam wrażenie jak by mi serce źle biło. Choć jak sprawdzałam puls to wydawał się być w miarę regularny. Dodam, że zwykle mam bardzo niskie ciśnienie- po kawi potrafie mieć np. 90/60. Od dłuższego czasu już wybieram się do lekarza, tym bardziej że moja babcia ma wrodzoną chorobę serca, a moja mama w wieku 52 lat wszczepiony rozrusznik. Mam nadzieję, że u mnie jednak wszystko w porządku. Śmieje się, że nie mam równo pod sufitem to pewnie sobie wmawiam. Ale zbiorę się w końcu i to sprawdzę! Hej! i co się okazało u lekarza ? Mam podobne objawy jak Ty... Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Piter Opublikowano 19 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2022 Każdy obstawia nerwice i tak też było w moim przypadku. Męczyłem się 7 lat i ciągle w przekonaniu że to nerwy. EKG, EEG, morfologia itp. wszystko ok, nawet leżałem tydzień na kardiologii. Dopiero jak założyli holter na dwa dni to wyszło migotanie przedsionków które jeśli jest napadowe to bardzo ciężko je wyłapać. Objawy to łaskotanie w sercu, kołatanie chodź nie zawsze tak się objawia, zawroty głowy, osłabienie, zasłabnięcia itd. wszystko co pasuje do nerwicy. Także pierwsze co to kardiolog i poprosić o holter, bo reszta badań to o du..e rozbić. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi