Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Gość karolina1997

Rekomendowane odpowiedzi

Gość karolina1997

Mam 15 lat. Od roku boli mnie serce,a od miesiąca zaczęło mnie bolec intensywniej. Postanowiłam,że udam się do lekarza. Lekarz wysłał mnie na EKg serca. Nic ono nie wykryło, tylko tyle,że mam lekko przyspieszone bicie serca. Kazał mi pobrac krew do badania i przyjsc z wynikami w poniedziałek.Strasznie się denerwuję, dlatego bardzo proszę o interpretacje moich wyników. Dodam jeszcze,że ból serca jest kłujący, czasami rwący,a nawet piekący. Nie wiem czy to też świadczy o problemach z sercem,ale przy takim nagłym ,,ataku bólu** czuję piekący ból pleców.Oto moje wynikii badań krwii: WBC-5,6 LYM-2,2 MON-0,3 GRA-3,1 LYM %-38,8 MON%-6,2 GRA%-55,0 RBC-4,86 HGB-14,5 HCT-44,6 MCV-91,8 MCH-29,8 MCHC-32,5 RDW-12,0 PLT-384 MPV-6,6(pogrubione) Magnez- 2,50(W normie) Sód-139,4(Wnormie) Potas 4,30(W normie) Hormon tyreotropiny(TSH) -3,171 Co mi jest? Skąd te bóle serca? Czy to mogą byc bóle na tle nerwicowym? Co z tych wyników badań można stwierdzic o moim stanie zdrowia?

Zakładam,że nie pijesz napojów energet. ---red bulli i innych ani alkoholu;nie palisz i nie zażywasz niczego,co mogłoby ci zaszkodzić.Jeżeli chodzi o nagły ból serca z powodu emocji czy nerwów,to mozna zażyć neospasminę i spróbować czy pomoże.Na temat wyników lekarz niech się wypowie.

Witam, mam taki oto problem: Mam 16 lat. Od wczoraj od godziny 11:00, kiedy chcę wziąć głębszy oddech, strasznie kuje mnie serce. Jest to straszliwy ból. Cały czas mam spłycony oddech, nie oddycham głęboko, bo cały czas boli. Nawet jak nie oddycham głęboko to też trochę kuje. Wczoraj o godzinie 15:00 byłem na pogotowiu. Pani doktor osłuchała mnie, zrobiła EKG serca (stwierdziła, że serce jest OK) i powiedziała, że są to nerwobóle młodzieżowe, nic nadzwyczajnego. Zapisała tylko Magnez B6 i Nospe na rozluźnienie mięśni i powiedziała, żebym zrobił badania, coś m.in w kierunku trzustki. Mam przyjmować 3x1 Nospe i 2x1 Magnez B6. Biorę to od wczoraj, przespałem (jakoś) tę noc. I nic! Jak bolało od wczoraj, tak boli do teraz. Nic nie pomogło, dalej kuje przy głębszym oddechu. Już wcześniej miałem niejednokrotnie takie bóle, jednak trwały krótko, góra 10 minut, a ten już prawie 30 godzin! Jutro jadę do lekarza rodzinnego zrobić badania. Jestem nerwowym człowiekiem, często się denerwuję i stresuję, często boli mnie brzuch ze stresu, jednak staram się *wyluzować*, jest lepiej niż kiedyś. I jeszcze coś. Ostatni tydzień (dokładnie od poniedziałku) byłem przeziębiony. Brałem leki, 2 razy dziennie Gripex i Rutinoscorbin. Wczoraj około jedenastej zażyłem te leki i wyszedłem z kuchni na korytarz. I to właśnie wtedy złapał mnie ten silny ból, który trwa do teraz. Nie wiem czy te leki mają jakiś związek, ale na wszelki wpadek o nich piszę.

Gość kobieta 25 wlkp

Ponad miesiąc temu miałam robione echo serca.Badanie oczywiście nic nie wykazało,z czego się bardzo cieszę.Tylko niepokoją mnie kłucia w sercu które mam od 3 dni,wczoraj te kłucie pojawiło się po południu i utrzymywało się kilka godzin,kiedy nabierałam powietrza to się nasilało.Co to może być?obecnie nie przyjmuję żadnych leków.