Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Bezsenność, depresja i nerwica serca po wstrząśnieniu mózgu

Gość iza155

Rekomendowane odpowiedzi

Prawie rok temu miałam wstrząśnienie mózgu,od tego wypadku przestałam w ogóle sypiać. pół roku leczyłam się u r óznych lekarzy nic nie przynosiło efektu.wreszcie trafiłam na oddział tam ustawiono mi leczenie rozpoznanie depresja. obecnie zażywam anafranil 75 SR 1tabl.rano ipół wieczorem oraz lerivon przedtem 60mg teraz zeszłiśmy z panią dr do 30mg. Z pomocą lerivonu mam całkowicie wyleczyć się z bezsenności.oprócz depresji mam jeszcze nerwicę serca. mam do Was pytanie-jeśli zażywaliście lerivon czy anafranil to napiszcie czy to są dobre leki, jak na Was działały?czy Wam pomogły?

Witam, Oba leki są szeroko stosowane zw zespole depresyjny i wydaje się, że pomogą Pani również w bezsenności, która łączy się z depresją. najważniejsze jest, czy są dla Pani pomocne? W wszystkich swoich wątpliwościach i wystąpieniu ewentualnych działań niepożądanych warto informować swojego lekarza-psychiatrę. Do każdego opakowania leku są dołączone ulotki przeznaczone dla pacjentów, które wystarczająco informują o danym leku. Nie warto pytać anonimowych osób, które nie znają Pani sprawy i nie mają przygotowania zawodowego, takiego jak psychiatra i farmaceuta w aptece, o wartość określonego leku. Można otrzymać przypadkową odpowiedź, co może być dla Pani niekorzystne, jeżeli na podstawie tej informacji zrobi Pani inaczej niż zalecił psychiatra.