Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Zawroty głowy, kłucie w klatce piersiowej i nerwobóle przy nerwicy

Anna1983

Rekomendowane odpowiedzi

Hej wszystkim. Ja tez niestety wpakowalam sie w to cholerstwo. Ogolnie wyglada to tak karmie piersia juz 18 miesiecy niewyspanie zmęczenie do tego bardzo uboga dieta i bardzo duży wysiłek fizyczny do ktorego nie raz sie zmuszalam czułam ze nie mam siły ale na trening i tak musialam isc. I przyszedl ten dzień w którym wszystko się zaczęło. Czułam ze jestem zmęczona zawracalo mi sie w glowie ale przecież musze isc na trening nie mogę odpuścić i poszlam i w trakcie poczułam ze serce mi wali normalne przy cwiczeniach ale zatrzymała się a ono nie zwalnia nie reagowali na nic więc wzielam kapiel po której serce sie uspokoiło ale czułam się dziwnie więc pojechalam na SOR. Lekarz zlecił EKG i powiedział że wszystko z sercem w porzadku ze to przetrenowanie wiec ok ale od tamtej pory zaczelam sie ciagle wsluchiwac w swoje serce doszedl strach zeby mi sie to znow nie przytrafiło az w końcu przyszly mysli ze moze jestem chora i zaczelo sie chodzenie od lekarza do lekarza wszyscy mówią że jestem zdrowa a ja dalej czegos szukam. Doszly ataki lęku czyli nagły ścisk żołądka i kołatanie serca do tego biegunki ciągły niepokój od niedawna klucie i taki jakby ścisk w klatce piersiowej ale pojawiający się tylko jak czuje lęk. Boję się o swoje zdrowie mimo że lekarze twierdzą że nic mi nie jest ze to nerwica. A ja najchętniej bym dalej chodziła od lekarza do lekarza a najlepiej to jak by mnie położyli w szpitalu i dokładnie przekazali PARANOJA. Ciagle doszukuje sie sama nowych objawów sprawdzam czy serce mi dobrze bije czy aby nic sie ze mna nie dzieje. A najgorsze są noce bo w nocy kilka razy mialam napady paniki i kołatanie serca i boję się że znow sie obudzę do karmienia dziecka i znow sie to powtorzy. Zaczelam suplementowac sie magnezem i potasem wit B wit D. 

Witam pierwszy raz wypowiadam się na forum. W październiku tamtego roku dostałem ataku przyszedł  znienacka leżałem na łóżku oglądając tv, nagle poczułem szybsze bicie serca spanikowalem wstałem i mówię żonie że zaraz zemdleje ,nogi miałem jak z waty kazałem dzwonić po pogotowie. Przyjechało zrobili mi ekg serca ciśnienie i cukier wszystko ok dali tabletkę pod język i przeszło. Na drugi dzień udałem się do lekarza zrobiłem badania krwi, ekg, holter wszystko wyszło dobrze.Po 3 miesiącach znowu zrobiłem badania bez zmian. Ale od tamtego  czasu cały czas obawiam się że to wróci moje mimyśli  skupiają się tylko na moim zdrowiu boję się że umrę, Nie potrafię sobie z tym poradzić cały czas chodzę napięty , w głowie cały czas strach nie potrafię skupić się na codziennych czynnościach. Miewam dziwne bóle raz w mostku raz pod żebra , barku , pleców i wiele innych. Choć przechodzi po jakimś czasie. Jak tylko zaboli od razu panikuje boję się że coś mi jest choć po jakimś czasie przechodzi. Nie daje już rady.