Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Operacja by passów

pisarek2

Rekomendowane odpowiedzi

Witam i ja mam 23,01,012 operacjie bay-passow 3ech i nic nie wiem na ten temat serdecznie bym prosil o podpowiedz,wiem tyle ze brde mial rurke w gardle 2 ,dni i wstane na 2 gi dzien po operacji i chodzil etapami i co dzien wiecej do,przejscia oraz z schody do pokonania,przy pomocy fizykoterapety, i pobrana zyle z nogi ,i nic wiecej nie wiem serdecznie i z calego serca prosze o dorade tych co maja ta operacje za soba dziekuje i prosze was oto

Witam. Moj mąż miał 8 lat temu operacje wszczepienia 3-ch bajpasów. Wszystko było o key. Żyły pobrano mu również z nogi. Dwa dni przebywał na OIOM z odychaniem przez respirator. Potem ok.tygodnia był jeszcze w szpitalu, a następnie 2 tygodnie na rehabilitacji w Kowanówku k.Poznania. Wrócił zupełnie sprawny, kopał działkę, poszedł do pracy. Po operacji pozostały mu jako wspomnienie tylko blizny na piersiach i nodze. Nie martw się będzie dobrze.

Witaj. Jestem ponad 2-lata po by-passach. Nie można generalizować, u każdego wygląda to trochę inaczej. Ja leżałam 2 dni na intensywnej, ale rurkę z gardła wyjęli, wcześniej, potem na normalną salę i rehabilitacja tzn. ćwiczenia, po 6 dniach do domu, dostałam skierowanie do sanatorium na 24-dniową rehabilitację, która jest bardzo potrzebna. Najgorszy jest obowiązek spania na wznak przez 3-4 miesiące. Da się to przeżyć, mimo że to poważny zabieg. Życzę powodzenia, nie zamartwiaj się, będzie ok.

Zebys ty wiedzial i dziekuje za pocieszenie ale jestem na skraju wytrzymania boie sie jak cholera i i tym podobne sprawy i jesli mozesz to opisz wszystko jak to sie rozklada w czasie ja lubie spac na lewy bok a tu nie wolno, wiem tylko ze operacjia od5-7 godz,i po 2 dniach wstanie i po 2 dniach rurka z gardla i etapami chodzenie schody i przy pomocy fizykoterapety.