Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Wypadanie płaków zastawki mitralnej i ściśnięte serce

Gość Iwona

Rekomendowane odpowiedzi

Mając 20 lat stwierdzono u mnie wypadanie płaków zastawki mitralnej..Potem poszło juz z górki..Serce wcisniete pudełkowato nad przepone. Arytmia..bradykardia na zmiane z tachykardią. Niedocisnienie i to spore 90/60 albo i mniej. Ostatni Holter to liczne skurcze dodatkowe w salwach..pochodzenia komorowego i nadkomorowego. Nie dostaje zadnych leków..bo te na arytmie obnizaja cisnienie. No coż zyje...ale ostatnio zaczynam miec spore problemy nawet z zasypianiem..czuje wtedy jak cholernie nierówno bije mi serce?? czy ktos wie co można zrobic?? jestem ciagle zmeczona i to coraz bardziej zmeczona..a przeciez niby nic sie nie dzieje i wszystko jest..prawie w porządku???
mam bardzo podobne dolegliwosci jestem wystraszona.ostatnio nawet serce zatrzymało mi się na 3sek.biore opacorden,ale zaczelam mieć problemy z tarczycą odstawilam opacorden i szybko wszystko wrócilo na nowo.musiłam wrocić do opacordenu ale dodatowo biore metizal,cierpialam także na bezsenność,przepisano mi stilonox jast naprawde lepiej w końcu zasypiam:)ale nie mam żadnej kondyci,szybko bije mi serce,mam zawroty głowy.pozdrawiam