Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Operacja wymiany zastawki aortalnej i tętniaka aorty wstępującej

Bet

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 29.07.2026 o 20:29, Patrcyja napisał(a):

Niestety pojawiło mi się powikłanie, tamponada serca w niedzielę bardzo źle się czułam w poniedziałek rano pojechałam do szpitala okazało się że zebrał się płyn w osierdziu zostało nakłute odbarczono ponad litr krwi zostali dren jednak płyn jest jeszcze a dren już nie odciąga więc na jutro zaplanowane jest chirurgiczne nacięcie pod mostkiem i włożenie drenu.

macie może jakieś doświadczenia jak to wygląda obawiam się kolejnego zabiegu 

Patrycja,

co się z Tobą teraz dzieje? Jesteś już po kolejnym zabiegu?

Życzę pełnej stabilizacji zdrowia. Pozdrawiam

Bet

Patrycja, jak u Ciebie? 
do cykania się przyzwyczaisz, nie martw się czynniki słyszą. Twoja zastawka nie ich. Ja się bardzo bałem tego cykania bo nienawidzę cykania zegarków, nie mogłem spać przy nich. A jakoś ta zastawka sobie cyka. Mojej żonie nie przeszkadza. Byłem na wyjeździe służbowym i z kolegą spaliśmy w jednym pokoju. Dopiero na następny dzień się dowiedział że mam sztuczną zastawkę i powiedział: „a to to tak cykało w nocy!”, odpowiedziałem że niestety nie mam na to wpływu, ale powiedział że mu to nie przeszkadza i ważne że działa 🙂

będzie dobrze!

nie jedz kiszonek (za dużo) i absolutnie nie jedz potraw z dużą ilością bazylii (np pesto). Jak zjesz kiszonego ogórka do obiadu to nic się nie stanie. Witamina k nam też jest potrzebna w jakiejś ilości.