Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Kłucie i ucisk w klatce piersiowej i trudności w oddychaniu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam 15 lat . Od około 2 lat mam dziwne ukłucia w okolicach serca . Najczęściej jest to mostek i czuje strasznie bolesne ściski w tym miejscu . Dzieje się to najczęściej po najmniejszym wysiłku, w czasie snu, siedzenia, jedzenia lub kiedy się zdenerwuje a ostatnio zdarza się to coraz częściej ale ból nie promieniuje. Mija to co najmniej po 15min.. Podczas tego często usta robią mi się sine i nie mogę złapać oddechu. nie mogę oddychać przez nos bo w tedy po prostu zaczyna się ucisk w mostu. Mogę oddychać jedynie przez usta ale mój oddech jest krótki i czasem ktoś mi mówi, że *głośno oddycham*, ale inaczej nie umiem i tyle. Nie mam pojęcia co to . Mieszkam sama z mamą i ona po prostu nie ma czasu jechać ze mną do kardiologa, a po za tym mój lekarz rodzinny nie chce dać mi skierowania, więc pomyślałam, że może tu się czegoś dowiem. To uciążliwe. 2 dni temu zemdlałam, następnego dnia też. Ale mam już z tym spokój . To raczej z przemęczenia . Proszę o szybką odpowiedź . Dziękuję !

Gość pozdrawiam

Czesc. Prawdopodobnie to nerwica, lub cos w tym stylu (stany lękowe, depresja) nawet Twoje leki są typowo na nerwice, mam 20 lat i mam podobne objawy. Stosuj się do zaleceń lekarza, jeśli tabletki, które Ci przepisał nie pasują Ci idź do niego i porozmawiaj z nim o tym, chociaż nie wiem czy przepisze Ci leki, które jakiś sposób Cię nie otumanią (jeśli masz nerwice), tylko uważaj z tymi lekami, nie pozwól żebyś została na nich długo, bo pamiętaj że są to tzn *psychotropy* które po pewnym czasie, mogą zacząc działac na Twoją niekorzyśc. Pozdrawiam, G.

Ile wody pijesz w ciągu doby?Jeśli nie masz lakieru na paznokciach,czy są one błyszczące?Czy paznokcie masz zaróżowione czy blade?Jeśli zaróżowione,naciśnij płytke paznokcia i puść.Czy zaróżowi sie natychmiast czy powoli nabiera koloru?Pytanie byłoby może niedelikatne,więc zaryzykuje twierdzenie,że menstruacje bywaja obfite, długie i byc może bolesne.

Gość angelika83

Witaj, Roksano15. Mnie od kilku tygodni robi się dokładnie tak samo! Jestem tym przerażona, bo mam małe dziecko i ostatnio mi się to stało w nocy, jak miałam do niego wstać. Nie mogłam się ruszyć;( Co robić??? Pomóżcie

Gość jezjerzy

Ja mam to samo (ucisk i klucie, czasami pieczenie i bezdech) robilem badania i nic nie wykazalo, nie chce mi sie juz chodzic do lekarza bo i tak nic nowego mi nie mowia. Jesli pijesz alkohol to moze byc to spowodowane wyrownywaniem elektrolitow w organizmie na nastepny dzien, ew naczynnosc tarczycy, jesli ktos sie czegos dowie to piszcie.