Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ucisk w klatce piersiowej i szybkie bicie serca po alkoholu i napoju energetyzującym

Gość idiotaa

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, opisze mniej wiecej wszystko od początku. w swięta miałem impreze ze znajomymi ze byłem zmęczony wypiłem red bulla przed pojsciem, wiadomo pilismy dosc spore ilosci alko no i barmanka zrobiła mi drinka red bulla z wóda bez problemu wypiłem scieło mnie po nim mega wiec taksówka i do domu. wstałem rano i czegos takiego jeszcze nie miałem myslałem ze za chwile zemdleje co chwile wstawałem siadałem z nerwów bo serce mi walilo jak szalone ucisk w klatce jak to w swięta pojechałem z rodzicami do babci po drodze zrobiło mi sie tak słabo ze kazałem zatrzymac samochód i wysiadłem chwile posiedziałem na dworze juz miałem jechac na izbe przyjęc ale **odpusciło** nic nie cisneło w klatce mozna powiedziec ze wszystko wrócilo do normy no i fakt tak jest do dzis. dla pewnosci zrobiłem sobie badania morfologie ob glukoze cholersterol wszystko wporządku! :) podczas wyjazdu na sylwestra na słowacje podczas wjezdzania na góre znowu to samo uczucie jakbym mial zaraz stracic przytomnosc ale reszta wyjazdu wporządku przy powrocie ze zjazdu z góry znowu to samo. jednak dosc czesto po jedzeniu jakies 10-15 minut czuje dziwne uczucie na sercu jakby duszenie. nie zawsze! na sniadanie np jadłem jajecznice i nic na obiad kurczak z ryzem i pojawilo sie to uczucie. Lekarz powiedzial mi ze to nic powaznego a zeby do kardiologa sie dostac musze czekac jakies 4-6 miesiecy (fail) wiec pytam, co to moze byc? od nowego roku biore codziennie neomag kardio bo z tego co pamiętam ze szkoły to red bulle itp wyplukują magnez. dodam jeszcze ze przy ucisku na sercu pojawia sie tez bol glowy na lewej polkuli. Pozdrawiam

Dziekuje za szybkie odpowiedzi, kawy wogóle nie pijam poprostu nie lubie jak cos to ricore bezkofeinową z duzą porcją mleka :) mam nadzieje ze wszystko sie ulozy, duzą role odgrywa tu moja psychika bo cały czas sie tym martwie i mysle o tym.Pozdrawiam serdecznie i szczesliwego nowego roku :)

I znowu nie dałem rady teraz sie kończę jeden dzień pobalowalem i to mocno potem trzy dni lekkiego klinowania znowu sobie przysięgam nigdy więcej alkoholu ,gniecie w klatce jak diabli głowa pęka druga noc nie przespana o już prawie rano łykam magnez extraspasmine minerały ale nic nie pomaga teraz 0,18 promila muszę i chcę rzucić to cholerstwo dojść do pionu wziąć sie za rodzine prace tylko jak to się robi